JEL újság

Máriakék
IrodalomSzakáli Anna • 2021.09.21

Máriakék

Átadta a zászlót az egyik kislánynak. Miközben a gyerek a szoborhoz érintette, ő megtette a fogadalmat: Boldogasszony! Ígérem, hogy ezt a zászlót minden körülmények között megőrzöm! Kérlek, segíts meg bennünket!
Gyorstalpaló
KárpátölbenSzakáli Anna • 2019.01.29

Gyorstalpaló

Utazásaink során, még a kétezres évek elején, alig túlélve a Ceausescu-rémuralom korszakát, s már nem is kell mondanom merre jártunk, ott történt, hogy az elszakított területen élő, magyarul beszélő kisgyerekek, akik egy kis cukorkát, csokoládét remélve kerengtek a turistabusz körül, az egyik idősebb utastársunk kérdésére, hogy ismerik-e a magyar Himnuszt, azt felelték, nem.
felhők fölött...
IrodalomSzakáli Anna • 2017.07.09.

felhők fölött...

ragyogj pünkösd lángja
szórd kegyelmed
lásson aki lát
szóljon ki eddig félt
s hallgasson ki hitetlen
és semmit sem ért
Szakáli Anna versei
IrodalomSzakáli Anna • 2015.12.13.

Szakáli Anna versei

jönnek
a nyitott kapun át
megtöltik az utcát
várnak, morran a tér
valami történik
valakiért

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!