JEL újság

Máriakék
IrodalomSzakáli Anna • 2021.09.21

Máriakék

Átadta a zászlót az egyik kislánynak. Miközben a gyerek a szoborhoz érintette, ő megtette a fogadalmat: Boldogasszony! Ígérem, hogy ezt a zászlót minden körülmények között megőrzöm! Kérlek, segíts meg bennünket!
Gyorstalpaló
KárpátölbenSzakáli Anna • 2019.01.29

Gyorstalpaló

Utazásaink során, még a kétezres évek elején, alig túlélve a Ceausescu-rémuralom korszakát, s már nem is kell mondanom merre jártunk, ott történt, hogy az elszakított területen élő, magyarul beszélő kisgyerekek, akik egy kis cukorkát, csokoládét remélve kerengtek a turistabusz körül, az egyik idősebb utastársunk kérdésére, hogy ismerik-e a magyar Himnuszt, azt felelték, nem.
felhők fölött...
IrodalomSzakáli Anna • 2017.07.09.

felhők fölött...

ragyogj pünkösd lángja
szórd kegyelmed
lásson aki lát
szóljon ki eddig félt
s hallgasson ki hitetlen
és semmit sem ért
Szakáli Anna versei
IrodalomSzakáli Anna • 2015.12.13.

Szakáli Anna versei

jönnek
a nyitott kapun át
megtöltik az utcát
várnak, morran a tér
valami történik
valakiért

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Háború és béke Keleten

Innen, a Fülöp-szigetekről az orosz–ukrán háború távoli konfliktusnak tűnik, ám közvetlen szomszédunk a fenyegetett Tajvan. A Dél-kínai-tengeren a mi országunkhoz tartozó zátonyokat foglalnak el kínai hajók, és lehalásszák az ottani vizeket. Kell-e ezt tűrni? Nem csorbul-e az igazság, nem az agresszort támogatjuk-e a békével?

Pepe és a király

Pepe nem hibátlan valaki. Nekem ő az igazi király. Mint minden ember, aki elkötelezetten és lelkiismeretesen végzi munkáját, uralva szakterületét.

Tájékozódni a világban

Hogyan lesz valaki az egyházatyák korának, illetve az egyház szociális tanításának, a XX. századi keresztény szociális mozgalmaknak egyaránt termékeny kutatója?
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!