JEL újság

A wittenbergi 95 tétel és a trienti zsinat
TanulmányokGárdonyi Máté • 2017.10.30.

A wittenbergi 95 tétel és a trienti zsinat

Ötszáz évvel azután, hogy Martin Luther wittenbergi teológiaprofesszor 1517-ben a nyilvánosság elé lépett kora bűnbánati gyakorlatát kritizáló nézeteivel, a reformáció emlékéve ráirányítja figyelmünket ennek az eseménynek a jelentőségére a kereszténység történetében.
Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatai
SzemleGárdonyi Máté • 2016.04.22.

Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatai

Magas rangú állami és egyházi vezetőknek az Apostoli Szentszék és Magyarország együttműködését méltató sorai mellett a 20. századi magyar egyháztörténet vatikáni forrásainak feltárásáról ad számot az a könyv, amely a két fél közötti diplomáciai kapcsolatok helyreállításának 25. évfordulója alkalmából jelent meg.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!