JEL újság

Csodák mai szemmel
TanulmányokSzathmáry Csaba • 2011.10.27

Csodák mai szemmel

A mai szekularizált világban a csodák és jelek mély kételyekkel telítettek. A modern élet mindent az anyagban és a fejlődésében próbál megjeleníteni, az elrejtőzött Isten sokak számára annyira észrevétlen, hogy már alig vagy nem is létezik. Mégis, ha az ember betér Budapesten egyik-másik templomba, akkor kevésbé feltűnő helyen, a Szűzanya vagy más szent szobra mellett számos köszönő táblácskát találhat.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!