JEL újság

Tanúságtétellel meg lehet állítani az erőszakot
LélektükörSzalontai Anikó • 2016.09.07.

Tanúságtétellel meg lehet állítani az erőszakot

Az üldöztetés az egyház mindennapi kenyere – fogalmazott Ferenc pápa, felhívva a figyelmet arra, hogy napjainkban a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.
Istent csak megtapasztalni lehet
LélektükörSzalontai Anikó • 2016.08.12.

Istent csak megtapasztalni lehet

Madassery Benvin Sebastian verbita szerzetes tíz éve igazgatója a Népek Evangelizációja Kongregáció missziókat segítő szervezetének, a Pápai Missziós Műveknek (PMM) Magyarországon. A szervezet hazai munkája mellett a misszió mai feladatairól és a hitelességről is beszélgettünk.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!