JEL újság

Von Alexander, a csirkefogó
IrodalomZentai László • 2022.09.08

Von Alexander, a csirkefogó

Von Alexander letette az idézést. Hamar készített magának egy második fröccsöt és azonnal megitta. Azután a harmadikat is leöntötte, és a meisseni üvegpoharat földhöz vágta. A pohár szilánkokra tört, csak a talpa maradt egészben.
Emlékek rejtekéből
IrodalomZentai László • 2020.09.28

Emlékek rejtekéből

Tönköly Tihamérral bármi történt ebben a megveszekedett városban, bármi, amitől akár kifordulhatna az ember gyomra, akkor is csak ezt ismételgette: ‒ A Jóisten majd elrendezi! ‒ kiabálta, borzasztóakat legyintve hozzá.
A kápolna titka
IrodalomZentai László • 2018.05.13.

A kápolna titka

Endre, a feleségével és néhány felfedezőkedvű munkatársával elsétált a képzeletbeli határvonalig. Addig a bizonyos hajdanában létezett ezeréves határkőig, amelynél hatalmas erődrendszert építettek ki a visszacsatolás évében. Talán itt lehetett vége a székely világnak is, mert innen már csak a hallgatag hegyeket lehetett bámulni, meg még tovább a Kárpátok nyújtózkodó vonulatait.
Katedrálisaim
IrodalomZentai László • 2018.02.13.

Katedrálisaim

Még csend van, még sikerülhet,
de alantasan izzanak már a felhők
árva katedrálisaim tornyai felett.
Öreg szívemben
IrodalomZentai László • 2016.08.30.

Öreg szívemben

Századunk világraszóló
csodákat kerget,
pedig senki sem tudja
elgörgetni azokat a hegyeket.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!