JEL újság

Nikodémus látogatása
IrodalomHegyi Ferenc • 2022.01.27

Nikodémus látogatása

Erre ez a késői óra a legalkalmasabb – gondolta –, elhagyva azon a nyugati kapun a Templom területét, amelyhez a Kidron mély völgye felett átívelő, a városba vezető híd csatlakozott. Ilyenkor remélhetőleg senki sem fogja meglátni azok közül, akik hozzá hasonlóan tudják, hol lakik az Annás által gyűlölt próféta. Köpenyegét fejére húzva igyekezett az egykori tímár háza felé.
Isten nem tesz különbséget
IrodalomHegyi Ferenc • 2020.07.31

Isten nem tesz különbséget

Mint vihar után a szélcsend, olyanok ezek az idők ‒ gondolta Péter. Pillanatnyilag senki sem fenekedik ránk, békében hirdethetjük, terjeszthetjük az Úr tanítását. Ki tudja meddig? Nos, ezen kár töprengeni, ne foglalkozzunk a holnap gondjával, inkább nézzük, mi vár ránk ma! ‒ fordult a sebbel-lobbal feléje tartó férfiak felé.
Mosom kezeim...
IrodalomHegyi Ferenc • 2019.07.22

Mosom kezeim...

A korai órán a levegő még hűvös volt, ezért díszes hivatali öltözékére terítette katonaköpenyét. Ezek az átkozott zsidók ‒ mormolta ‒ aludni sem hagyják az embert!
Reménytelenül reménykedve
IrodalomHegyi Ferenc • 2017.07.24.

Reménytelenül reménykedve

A vastag falak felfogták a külvilág zaját, a behúzott ablaktáblák a fényt. A kőlapos padozatra dobott báránybőrön üldögélt már órák óta. Délután lehet, vagy már este? Néha előredőlt, néha hátra, értelmetlennek érzett mindent: az elmúlt évek lázas igyekezetét, a vándorlást, küszködést, megfelelni akarást, a várakozást valamire, ami megváltoztatja az egész nép és az ő életét.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!