JEL újság

Egy nyári este
IrodalomSzili István • 2023.07.22

Egy nyári este

A megnyitó valamiért késik. A toronyóra mutatói kérlelhetetlenül tovább és tovalépnek a már nagyon várt időpontról, mégsem történik semmi. Azaz dehogynem!
Mikor szép az erdő?
IrodalomSzili István • 2021.07.24

Mikor szép az erdő?

Most, szinte csak egy rövid pillanatra, megpillanthatta az erdőt. Olyan volt, mint egy zöld fal. Még az autók felverődő pora sem tudta kifakítani. Olyan volt éppen, mint a mesében. Szinte átjárhatatlan, és a belseje teljesen sötét. Amiben a jámbor kisgyerekek eltévednének. Ahová csak a vadász merészkedik, no meg a farkasok.
Szili István versei
IrodalomSzili István • 2019.12.28

Szili István versei

Ablakomon hajnalonta
csokorba dermed a rózsa,
mely nyáron ontotta illatát.
Kora őszi délelőtt a tóparton
IrodalomSzili István • 2018.09.14.

Kora őszi délelőtt a tóparton

Hőség lesz, ígéri az előrejelzés, 30 fok feletti. Nem szokatlan ebben az időszakban. Letelepszem a kétszáz éves platán alá, és szemeim némán isszák a váltakozó képeket. Mindent, ami csak elébük tárul. Jelenleg mozgássérült vagyok, és ki tudja? – lehet, hogy az is maradok. Innen ered hát a szemlélődés kényszere, a beavatkozó aktivitás teljes kikapcsolása.
A Teremtő
IrodalomSzili István • 2017.10.08.

A Teremtő

Már csak hárman maradtak a teremben. Méretei most mintha megnőttek volna. Üressége tompán kongott a máskor megszokott piszmogó sustorgás, széknyikorgás, álmosító zsongás helyett. Ő is menni kívánt, de kissé zajosabban készülődött, mintha már senkire sem kellett volna tekintettel lennie.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!