JEL újság

Önmegvalósítás - felebaráti szeretet helyett?
TanulmányokMeves, Christa • 2014.02.

Önmegvalósítás - felebaráti szeretet helyett?

„Ma már a múlté az egyház elnyomó hatalma, vége a kereszténység fecsegésének alázatról és felebaráti szeretetről” – csattant föl éles hangon nemrég egy kerekasztal-beszélgetés egyik női résztvevője. „Ma már szerencsére megvan a lehetőség az önmegvalósításra, és ez igazi fejlődés.” Szavait – elsősorban a jelenlévő nők részéről – viharos tetszésnyilvánítás követte.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!