JEL újság

Jöjjetek hozzám
LelkiségOsztie Zoltán • 2018.01.14.

Jöjjetek hozzám

A világegyház Eucharisztikus Világkongresszusát hazánkban tartja 2020-ban. Fölmérhetetlen kegyelemforrás ez különböző koncentrikus körökben mindenki számára, aki a hívásra igennel válaszol. Ahogyan azt a kongresszusi ima is mondja: lehetőség ez egyházközségünknek, nemzetünknek, Európának és a világnak. Tekintsük át, mi mindent jelent a szentségimádás.
Fiatalságunk JELe
Házunk tájaOsztie Zoltán • 2015.01.15.

Fiatalságunk JELe

Régóta kutatjuk, miként lehetséges az olvasókhoz közelebb juttatni azt az értékes üzenetet, amelyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége saját folyóiratában kínál.
Vele mindig számolni kell
VéleményOsztie Zoltán • 2014.12.05.

Vele mindig számolni kell

Nem értjük azt, miért érzi úgy az Egyesült Államok kormánya, hogy az egész világ rendőre kell, legyen. Vagy nem rendőre, hanem terroristája? Két olyan esemény is felvetette ezt a kérdést, ráadásul nemcsak a nagyvilágban, hanem hazánkban is, amely felháborodással tölthetett el minket.
Irgalmasság és kiengesztelődés
LelkiségOsztie Zoltán • 2014.06.

Irgalmasság és kiengesztelődés

A föltámadt Krisztus első tette, a bűn káoszából a kiengesztelődés rendjét alkotta meg. Ahogy Isten a történelem kezdetén kiárasztotta Szentlelkét és megteremtette az univerzum törvényeit, úgy lehelte Lelkét apostolaira és új világ csíráját alkotta meg.
Az emberiség jótevője
Házunk tájaOsztie Zoltán • 2014.02.

Az emberiség jótevője

Büszkeség és öröm. Okai ugyanúgy rejtettek, mint Jézus Krisztus személyének és művének titka. Ezek az érzések mégis joggal töltenek el bennünket, az egyház tagjait. A sokszoros okok közül emeljünk ki néhányat, hogy az elbizonytalanító társadalmi környezetben megerősítsük önazonosságunkat.
Díszlésének semmi erő ne árthasson
Házunk tájaOsztie Zoltán • 2013.12.01.

Díszlésének semmi erő ne árthasson

Országos engesztelő zarándoklatot szervezett a hazáért a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Mária-völgybe október 12-én. A felvidéki magyarsággal közösen ünnepelt szentmise homíliáját Osztie Zoltán, szervezetünk elnöke mondta. A beszédet az alábbiakban adjuk közre.
Magyar egység
Házunk tájaOsztie Zoltán • 2013.06.01.

Magyar egység

A KÉSZ számára alapításától fogva célkitűzés volt a nemzet egységének szolgálata. A „sárospataki folyamatban” ez a szándék csak erősödött és tudatosult. A Sárospatakon tartott küldöttgyűlésen (2006) készítettük el először stratégiánkat, melyet azóta is számon kérünk magunktól, és amelyet tovább vittünk az „ihletett cselekvés” program keretében.
Mi újság?
Házunk tájaOsztie Zoltán • 2013.01.21.

Mi újság?

„Örömhír van! Evangélium. Ezt szeretném megosztani veled” – ennyire egyszerű a keresztény újságírás és igehirdetés alapeszméje.
Mélyedjetek el magyarságotokban!
VéleményOsztie Zoltán • 2012.12.03.

Mélyedjetek el magyarságotokban!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országos zarándoklata, melyet engesztelésül a hazáért szervez minden évben, 2012-ben Máriabesnyőre indult. Nyilvánvaló volt, hogy el kell látogatnunk a temetőbe is tisztelegni gróf Teleki Pál emléke előtt.
Indul a Szent Tamás Akadémia
Házunk tájaOsztie Zoltán • 2012.06.05.

Indul a Szent Tamás Akadémia

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége következő ötéves munkaprogramján dolgozott az elmúlt időben. A legutóbbi, szombathelyi küldöttgyűlésen elfogadtuk az akciótervvé érlelődött Ihletett cselekvés programot. Ezt az anyagot könyv formájában is megjelentettük. A programban hat prioritás szerepel, olyan területek, melyek elsőséget élveznek majd tevékenységünkben.
Rokoni találkozó
Házunk tájaOsztie Zoltán • 2011.10.09

Rokoni találkozó

A keresztény értelmiség társadalmi szerepvállalásának elmélyítéseként fogalmazta meg a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége annak a kirándulásnak a célját, melyet a délvidéki Keresztény Értelmiségi Kör vezetősége számára szervezett június utolsó napjaiban.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!