JEL újság

Az ismeretlen Árpád-házi szent

Az ismeretlen Árpád-házi szent

Sancha infánsnő a keresztes háborúk idején élt, I. Jakab aragóniai király leánya volt. Úgy mesélték, hogy névtelenül, rangrejtve dolgozott az akkói és jeruzsálemi ispotályban. Ki gondolná, hogy magyar királyok voltak az ősei?
Harcosok és gyógyítók

Harcosok és gyógyítók

Az utóbbi évtizedekben megnövekedett az érdeklődés a keresztes háborúk és a lovagrendek iránt – mind külföldön, mind hazánkban. Nemrégiben megjelent könyvünkben mi orvostörténeti szempontból közelítettünk ehhez a hatalmas anyaghoz.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!