JEL újság

In memoriam Skultéty Csaba
KaleidoszkópUdvarhelyi Olivér • 2016.01.23.

In memoriam Skultéty Csaba

„Az Úristen kévébe köti az embert, s betakarítja csűrébe. Kit korábban, kit később” – írta jó egy évvel ezelőtt Hegedűs Imre János, az Erdélyből áttelepült jó barát és kolléga, Skultéty Csaba Vannak vidékek, féltett kishazák – Az én Ung megyei Nagykapusom (Budapest, 2014.) utolsó könyvéről szóló kiváló recenziójában.
Magyar emlékek Máriacellben

Magyar emlékek Máriacellben

Nagy Lajos királyunk mariazelli búcsújárásának hatszázötvenéves évfordulója alkalmából 2013. szeptember 28–29-én nemzeti zarándoklatot tartottak Mariazellben; több mint ezerötszáz honfitársunk kereste fel az ősi Mária-kegyhelyet.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!