JEL újság

Megtérni Jézushoz
Házunk tájaSári Judit • 2023.12.21

Megtérni Jézushoz

Szenteste hajnalán született Vágvölgyi Gergely újságíró, háromgyermekes édesapa. A videóban betekintést enged családja adventi szokásaiba, elárulja, hogyan ünneplik egyszerre a születésnapját és a Megváltó megszületését.
All in
Házunk tájaSári Judit • 2023.12.14

All in

„Térdre rogytam Isten előtt, és elkezdtem zokogni” – így vall Földi-Kovács Andrea újságíró, az Axióma Központ igazgatója megtéréséről.
Isten tenyerén
Házunk tájaSári Judit • 2023.12.07

Isten tenyerén

„A mi hazánk a mennyben van. Ezt a világot arra kaptuk, hogy növekedjünk a szeretetben, a Jóistent megismerjük, és továbbadjuk az örömhírt másoknak” − vallja Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök. 4 arc - 4 vallomás című videósorozatunk következő részében megismerhetjük megtérésének történetét, és mesél arról is, hogyan ünnepelte családjával a karácsonyt gyerekként.
Megfogni Jézus kezét
Házunk tájaSári Judit • 2023.11.30

Megfogni Jézus kezét

Elindult és advent minden hetében új résszel jelentkezik a KÉSZ Hitből pajzsot-sorozatának negyedik évada 4 arc, 4 vallomás címmel. Első alkalommal Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet igazgatója beszél hitéről.
Ima a hazáért és a békéért
Házunk tájaSári Judit • 2023.10.11

Ima a hazáért és a békéért

Kárpát-medencei engesztelő zarándoklatot szervezett a hazáért és a békéért a KÉSZ Makláry Ákos elnök vezetésével Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan, október 7-én Bodajkra, a Segítő Szűz Mária-kegyhelyre.
Örök hűség
Házunk tájaSári Judit • 2022.07.02

Örök hűség

Dolhai Attila musicalénekes, NEK-hírnök és felesége, Dolhai Viktória enged bepillantást hétköznapinak semmiképp sem nevezhető családi életébe Hitből pajzsot-sorozatunk keresztény házaspárokat bemutató részeinek záró epizódjában.
Kerekesszékes tánctanár
Házunk tájaSári Judit • 2022.06.10

Kerekesszékes tánctanár

Hitből pajzsot-sorozatunk legújabb részében egy olyan házaspárt mutatunk be, aki komoly nehézségeken ment keresztül, melyben egymás iránti szeretetük és Istenbe vetett hitük is el tudott mélyülni.
Mélységből a magasságba
Házunk tájaSári Judit • 2022.05.13

Mélységből a magasságba

Olaj Anett és Dávid az ország számos pontján tett már tanúságot hitéről, hitben megélt házasságukról. A KÉSZ Hitből pajzsot sorozatának most látható epizódjában megtudhatjuk, hogyan válhatnak a nemekből igenek Isten segítségével.
Hitből pajzsot egy missziós házaspárral
Házunk tájaSári Judit • 2022.04.07

Hitből pajzsot egy missziós házaspárral

Hitből pajzsot című sorozatunk idei évadában a házasság és a család került középpontba. Fodor Réka orvost és Greguss Sándor írót szólítottuk meg, akik őszintén vallanak istenhitük alakulásáról, a közös út szépségeiről és nehézségeiről.
Ketten lesznek egy
Házunk tájaSári Judit • 2021.12.28

Ketten lesznek egy

A Hitből pajzsot sorozat új évadában a házasság és a család kerül a középpontba. Házaspárok vallanak őszintén kapcsolatukról, a közös út szépségeiről és nehézségeiről.
Hatmillió forint készes adomány az árvák javára
Házunk tájaSári Judit • 2021.09.15

Hatmillió forint készes adomány az árvák javára

Makláry Ákos elnök személyesen adta át a KÉSZ tagjai által felajánlott több mint hatmillió forint támogatást Herczegh Anita asszonynak, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnökének.
Összetartozunk
Házunk tájaSári Judit • 2020.06.08

Összetartozunk

A nemzeti összetartozás jegyében emlékeztek Trianon százéves évfordulójára világszerte a magyarok. A KÉSZ sikeres kezdeményezésére több ezer helyszínen kondultak meg a harangok, és az imádság segítségével összekapcsolódtak a lelkek.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!