JEL újság

Az állam is kér támogatást tőlünk
LélektükörHaider Márta • 2015.10.13.

Az állam is kér támogatást tőlünk

Écsy Gábor atya 2008-tól látja el országos igazgatóként a Katolikus Karitász vezetését. Munkásságát Magyar Arany Érdemkereszt és Pro Communitate Újbuda kitüntetéssel ismerték el.
Jelnek kell lennünk a világban
LelkiségHaider Márta • 2014.02.

Jelnek kell lennünk a világban

A Szuverén Máltai Lovagrend több mint kilencszáz éves. Amikor a Keresztelő Szt. Jánosról elnevezett lovagrend megkezdte működését, a jelmondatukban megfogalmazott gondolatból a hit védelme a Szentföld felszabadítását jelentette. Ez a szerzetesrend ispotályokat tartott fenn a szegények, betegek számára.
A Szentjánosbogár jóvá szeret
LelkiségHaider Márta • 2013.12.04.

A Szentjánosbogár jóvá szeret

Az Isten küld, testvéreim tinéktek, / hogy sugarai eleven tüzét, / amik arcáról a szívembe égtek, / sugározzam csendesen szerteszét / a testvéreknek, kik az éjben járnak. / Az Isten küldött, szentjánosbogárnak.
Két nemzet, közös sors
LélektükörHaider Márta • 2013.10.11.

Két nemzet, közös sors

„Lengyel–magyar két jó barát / Együtt harcol s issza borát / Vitéz s bátor mind kettője / Áldás szálljon mindkettőre!” A két nemzet legendás barátságáról, történelmünk közös személyiségeiről és a hazai lengyel közösségről Katarzyna Balogh-gal, a Fővárosi Lengyel Önkormányzat elnökével beszélgettem.
A jókedv rendje
LelkiségHaider Márta • 2013.02.01.

A jókedv rendje

Bosco Szent János magyar fiai ebben az évben a századik évfordulóját ünneplik annak, hogy az első szaléziak megérkeztek a Komárom-Esztergom megyei Péliföldszentkeresztre. Habár a rend világviszonylatban igen jelentős, Magyarországon kevéssé ismert.
Szegények szolgái
LelkiségHaider Márta • 2012.10.18.

Szegények szolgái

A Harmadik Világ Szegényeinek Szolgái mozgalmat Giovanni Salerno ágostonos szerzetes alapította 1983-ban. A Peruban honos közösségnek Magyarországon is vannak követői, egyiküket a nyár közepén szentelték pappá Toledóban.
Tűnődés - A hiúságok hiábavalóságáról
SzemleHaider Márta • 2011.06.23.

Tűnődés - A hiúságok hiábavalóságáról

Ezzel a címmel jelent meg Páldeák I. József, vagy ahogy a Margit körúti ferences templom hívei jobban ismerik, Szabolcs atya könyve a Mikes Kiadónál.
Együtt Nagyasszonyunk Dicsőségére
LelkiségHaider Márta • 2011.06.07.

Együtt Nagyasszonyunk Dicsőségére

Az END lelkiségi mozgalmat Pellet Philippe és Vass Ildikó francia–magyar házaspár mutatja be. Tizenkét éve tagjai a mozgalomnak. Hat éve élnek Magyarországon öt gyermekükkel. Jelenleg a házas közösség magyarországi felelős vezetői.
A boldogságok közössége
LelkiségHaider Márta • 2011.06.06.

A boldogságok közössége

A közösséget Krisztina nővér és Márta nővér mutatja be. Krisztina nővér tizennyolc éve tagja a Nyolc Boldogság Közösségnek, tizenhárom éve szerzetes. 2005. január 8-án tett örökfogadalmat. Jelenleg Homokkomáromban él.
Családok Jézusban
LelkiségHaider Márta • 2011.02.25.

Családok Jézusban

A Családok Jézusban közösség elsősorban jegyesoktatással foglalkozik. Gorove László orvos, diakónus és felesége, Krisztina vezeti a közösséget 1999 óta. Krisztina így emlékezik a kezdetekre.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!