JEL újság

A zsolozsmázás öröme (2)
TanulmányokTomka Ferenc • 2021.10.20

A zsolozsmázás öröme (2)

A zsolozsma az egyház mindennapi imádsága, melyet felszentelt papok, szerzetesek és világiak egyaránt imádkoznak az egész világon. Miként juthatunk el a zsolozsmában oda, hogy találkozzunk Jézussal, aminek következtében az ima napunk és életünk örömforrása lesz? Tomka Ferenc lelkiismeret-vizsgálati pontokba foglalva, gondolataival kíván a zsolozsmára kötelezetteknek – és önmagának is – segítséget nyújtani ehhez.
A zsolozsmázás öröme
TanulmányokTomka Ferenc • 2021.10.15

A zsolozsmázás öröme

A zsolozsmát felszentelt papok, szerzetesek és világiak egyaránt imádkoznak az egész világon. Miként juthatunk el oda, hogy találkozzunk Jézussal, aminek következtében az ima életünk örömforrása lesz? Tomka Ferenc lelkiismeret-vizsgálati pontokba foglalva kíván segítséget nyújtani ehhez. Az első részében az egyház tanácsait veszi sorra.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!