JEL újság

Requiem előtt
IrodalomPete Polgár Máté • 2023.09.17

Requiem előtt

A sínek hosszan haladtak, mint végtelen egyenesek. A tavasz borús, ködös kora délelőttöt hozott. A köd, mint valami gonosz marok, kezdte egyre sűrűbben szorítani a fákkal borított környéket. Az iskola tíz percre gyalog, míg a többiek az öltözőben, addig egy szőkésbarna hajú fiú a híd tövében összegubózva vacog.
Húsvéti útakadály
IrodalomPete Polgár Máté • 2022.03.27

Húsvéti útakadály

A távolban feltűnik a megkülönböztető mellényt viselő polgárőr, aki illedelmesen leállítja a forgalmat. Kézmozdulatával türelmet kér. Egy nagy tömeg kel át előttük, megfontolt, méltóságteljesen lassú léptekkel.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Háború és béke Keleten

Innen, a Fülöp-szigetekről az orosz–ukrán háború távoli konfliktusnak tűnik, ám közvetlen szomszédunk a fenyegetett Tajvan. A Dél-kínai-tengeren a mi országunkhoz tartozó zátonyokat foglalnak el kínai hajók, és lehalásszák az ottani vizeket. Kell-e ezt tűrni? Nem csorbul-e az igazság, nem az agresszort támogatjuk-e a békével?

Pepe és a király

Pepe nem hibátlan valaki. Nekem ő az igazi király. Mint minden ember, aki elkötelezetten és lelkiismeretesen végzi munkáját, uralva szakterületét.

Tájékozódni a világban

Hogyan lesz valaki az egyházatyák korának, illetve az egyház szociális tanításának, a XX. századi keresztény szociális mozgalmaknak egyaránt termékeny kutatója?
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!