JEL újság

Provance-i karácsony

Provance-i karácsony

A franciaországi Provence-ban kicsit más a karácsonyi készülődés, mint máshol, több évszázados hagyománya van, melyet a helyiek ma is élnek.
Hosszú út hazáig

Hosszú út hazáig

A tiszt nagyon kedves volt. Nagyon halkan, hozzám hajolva mondta: most kénytelen vagyok felültetni a Bécs felé induló vonatra, de maradjon az ajtónál. Az első ausztriai állomásnál nem fog megállni a vonat, de lassítani fog. Nyissa ki az ajtót, és ugorjon le.
Emlékeim

Emlékeim

Így kelt fel a nap. 1956. november 4. volt.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!