JEL újság

Jézus Pesten szamaragolt

Jézus Pesten szamaragolt

Ünnepeink egyre inkább elvilágiasodnak, lassan nem  jelentenek mást, csak egy újabb apropót a minél nagyobb mértékű fogyasztásra. Ha azt szeretnénk, hogy az emberek az ünnepek eredeti üzenetéről elgondolkodjanak, és mások javára, illetve a maguk lelki épülésére tegyenek, akkor minden eszközt meg kell ragadni arra, hogy eljuttassuk az emberekhez Jézus tanítását.
Te is segíthetsz másokon

Te is segíthetsz másokon

Évtizedek óta megfigyelhető, mint terjed a Valentin-naphoz és a Halloweenhez hasonlóan a keresztény, közép- európai hagyományainktól teljesen idegen Télapó kultusza.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Háború és béke Keleten

Innen, a Fülöp-szigetekről az orosz–ukrán háború távoli konfliktusnak tűnik, ám közvetlen szomszédunk a fenyegetett Tajvan. A Dél-kínai-tengeren a mi országunkhoz tartozó zátonyokat foglalnak el kínai hajók, és lehalásszák az ottani vizeket. Kell-e ezt tűrni? Nem csorbul-e az igazság, nem az agresszort támogatjuk-e a békével?

Pepe és a király

Pepe nem hibátlan valaki. Nekem ő az igazi király. Mint minden ember, aki elkötelezetten és lelkiismeretesen végzi munkáját, uralva szakterületét.

Tájékozódni a világban

Hogyan lesz valaki az egyházatyák korának, illetve az egyház szociális tanításának, a XX. századi keresztény szociális mozgalmaknak egyaránt termékeny kutatója?
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!