JEL újság

Jézus Pesten szamaragolt

Jézus Pesten szamaragolt

Ünnepeink egyre inkább elvilágiasodnak, lassan nem  jelentenek mást, csak egy újabb apropót a minél nagyobb mértékű fogyasztásra. Ha azt szeretnénk, hogy az emberek az ünnepek eredeti üzenetéről elgondolkodjanak, és mások javára, illetve a maguk lelki épülésére tegyenek, akkor minden eszközt meg kell ragadni arra, hogy eljuttassuk az emberekhez Jézus tanítását.
Te is segíthetsz másokon

Te is segíthetsz másokon

Évtizedek óta megfigyelhető, mint terjed a Valentin-naphoz és a Halloweenhez hasonlóan a keresztény, közép- európai hagyományainktól teljesen idegen Télapó kultusza.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!