JEL újság

Szeretetet adni és kapni
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2024.05.06

Szeretetet adni és kapni

Színes, feltűnő egyéniség. Stílus és elegancia jellemzi. Első látásra egy olasz divatmodellhez hasonlít, aki a „dolce vita” életérzést képviseli. Egy zalaegerszegi szerény ember, akinek az életszemléletébe beletartozik a „édes élet” ugyanúgy, mint az önzetlenség és a segítőkészség.
A Tanár bá
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2024.03.22

A Tanár bá

Huszonöt éves. Tele van kreativitással, ötletekkel, segítő szándékkal. Szenvedélye a tanítás. Nemcsak a tantermet, de az online teret is inspirálóan használja az oktatásra. Beszélgetőtársam Hegyi Kevin, a Tanár Bá Oktatási Stúdió szakmai vezetője.
Az élet csodálója
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2024.02.18

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.
A világ egy hatalmas játszótér
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2024.01.21

A világ egy hatalmas játszótér

Bátor, nyitott, „vagány kalandor”. Nagy a lelke, belefér az egész világ. Írásai, festményei „kislányosan” őszinték, kíváncsiak és mesélők. Ez adja különleges varázsát egyéniségének. Molnár Regina bloggerrel és festőművésszel beszélgettünk.
Szeretet-illatú legyen mindenki karácsonya
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2023.12.19

Szeretet-illatú legyen mindenki karácsonya

A boldogság fogalma mindenkinél mást jelent, és mindig relatív - vallja Gőgh Edit neurológus, pszichiáter főorvos. - Első lépés, hogy önmagunkkal legyünk békében, családunkkal legyünk rendben és Istennel legyünk békében.
Borkultúra és művészet
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2023.11.11

Borkultúra és művészet

A kultúra és közösségépítés szenvedélyes híve, a bor és művészet szerelmese, és az Erdély Művészetéért Alapítvány alapítója. Beszélgetőtársam, Kulcsár Edit elhivatottsága inspiráció lehet mindannyiunk számára.
Egy kiállítás közösségteremtő ereje
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2023.09.23

Egy kiállítás közösségteremtő ereje

Képei a mindig kereső-kutató művész lenyomatai, olyanok, mintha víztükörre festette volna. Fátyolosan puhák, átlátszóságukban sejtelmesek. Beszélgetőtársam: Szentesi Szigfrid festőművész, művésznevén SiGi.
Az alkotás felemeli az embert
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2023.08.04

Az alkotás felemeli az embert

Az a gazdag tárház érintett meg, ami az egyházzenében rejlik, a széles spektrum, a múlt értékei és gazdagsága. Az egyházi zene kimeríthetetlen, kezdjen el bárki foglalkozni bármelyik ágával, egyetemes kincsekre fog lelni. Az egyházművészet gazdagsága egyben hitünk gyakorlásának a gazdagsága is, egy lelki gazdagság.
Az elszigetelődés mindig zsákutca
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2023.07.24

Az elszigetelődés mindig zsákutca

„Ha egyszer a szívünk megváltozik, nem csoda, hogy utána általunk a világ is megváltozik!” Az idézet Szent Ignáctól való, aki megalapította a jezsuita rendet. Ma a világ 112 országában tizenhatezer jezsuita él. Egyikük beszélgetőtársam, András Csaba, a marosvásárhelyi Jezsuita Egyetemi Lelkészség lelkésze.
Légy csapatjátékos!
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2023.06.16

Légy csapatjátékos!

Azt mondja, fiatalkora ellenére talán ez volt pályafutásának a csúcsa. 2021-ben az első magyarországi találkozáskor is ez volt az érzése, de az idei pápalátogatás mindent „felülírt”. Mi volt a „titok” Ferenc pápa karizmatikus személyiségén túl? Saját bevallása szerint az összehangoltság, a folyamatos imaháttér mind-mind segítettek abban, hogy a pápa háromnapos apostoli látogatása a vatikáni szervek szerint is világszínvonalúra sikerült.
Hálás vagyok
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2023.05.29

Hálás vagyok

Sok száz embernek vitt szépséget, fényjátékot az otthonába. „Szentjein” és a templomok színes ólomüveg ablakain keresztül beláthatunk – ahogy ő fogalmaz – a mennyországba. Beszélgetőtársam: Soós Csilla ólomüveg-készítő művész.
A Jóisten mindent a javunkra fordít
LélektükörBalázs Zsuzsa • 2023.04.17

A Jóisten mindent a javunkra fordít

Sikeres gazdasági vezetőnek ismerték el, mégis negyvenévesen búcsút intett a pályának, a szakrális festőművészet és az irodalom felé fordulva ért el újabb és újabb sikereket, számos hazai és külföldi kitüntetés, nagydíj és elismerő díj tulajdonosa. Mindemellett egy nagycsalád összetartó ereje. Beszélgetőtársam Latorcai-Ujházi Aranka festőművész.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!