JEL újság

Skóciai Margit nyomában
TanulmányokMessik Miklós • 2013.01.28.

Skóciai Margit nyomában

Lehetetlen feladatra vállalkoznék, ha teljes bizonyossággal kívánnám azt leírni, ki volt az a hazánkfia, aki először tette lábát brit földre. Nyilvánvaló, hogy kapcsolataink önkéntelen vagy célzatos építésében először nem az utazó vagy kutakodó szándék játszott szerepet. Kora Árpád-kori dinasztikus szálaink már Európa több jelentős királyságában felfedezhetők.
Magyar érsek Canterburyben
TanulmányokMessik Miklós • 2012.10.06

Magyar érsek Canterburyben

Járt Angliában egy egyházi méltóság is, Róbert érsek, akinek a látogatásához igen érdekes művelődés- és jogtörténeti feltevés is fűződik: a vendégeskedés eseményeire – máig is vitatható és elgondolkodtató következtetések felvetésével – emlékezünk ebben az írásban.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!