JEL újság

Legendák nyomában
KárpátölbenMartinek Imre • 2024.03.25

Legendák nyomában

Országjárásunkat most az Aranyosszék két patinás településén tett múltidéző és jövőt remélő vizitációval folytatjuk. Az Erdélyi-középhegység keleti részén elterülő Torockói-hegységben, a Székelykő és az Ordaskő sziklavonulatának szűk völgyében.
Otthonról haza
KárpátölbenMartinek Imre • 2024.01.24

Otthonról haza

Otthonról haza. A lehető leghosszabb, göröngyökben és tövisekben egy cseppet sem szűkölködő vadcsapások ezek az utak, melyeken lépegetve mindenki cipel magával terhet.
Csak tiszta forrásból
KárpátölbenMartinek Imre • 2023.12.20

Csak tiszta forrásból

A szerző folytatja a pálos emlékhelyeket összekötő Források útját a Boldogasszony-kápolnától a budaszentlőrinci kolostor romjaihoz.
Úton-útfélen
KárpátölbenMartinek Imre • 2023.11.16

Úton-útfélen

Martinek Imre feladatának vallja: „észrevenni, meglátni, hitelesen megörökíteni és másokkal is megosztani” mindazt, amit lát, tapasztal. Most induló sorozatunkban mellé szegődhetünk, és vele együtt barangolhatjuk be a szép magyar tájat – határon innen és túl.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!