JEL újság

A Lélek teremt új kereteket
TanulmányokNémeth Emma SSS • 2023.05.11

A Lélek teremt új kereteket

A Szentlélek van életünk középpontjában, mert már az alapítók felismerték, hogy nélküle nemcsak a testvérek lelki élete, de a kapott küldetés teljesítése is elképzelhetetlen. A szociális küldetés megvalósításához, a bajok megelőzéséhez pedig szükséges a modernség is.
A reflexió pápája
VéleményNémeth Emma SSS • 2023.03.13

A reflexió pápája

„Szeretem. Ő az én pápám, minden beszédét elolvasom, azok nekem szólnak” – mondják sokan Ferenc pápáról, miközben vannak olyanok is, akik a pápa spontán válaszai, nyilatkozatai, bizonyos cselekedetei miatt a katolikus hit fellazításától félnek, és talán még attól is tartanak, hogy eretnekségbe viszi az egyházat.
A hit közéleti dimenziója
TanulmányokNémeth Emma SSS • 2019.06.05.

A hit közéleti dimenziója

Életem első fele a létező szocializmus idejére esett, amikor a vallás elsorvasztása, a templom falai közé történő visszaszorítása volt a cél. Fel sem merült, hogy keresztény hitemnek, ill. a hitnek általában közvetlen hatása lehet a közéletre.
Az egyház női arca
VéleményNémeth Emma SSS • 2014.04.

Az egyház női arca

Kockázatos dolog az egyház női vagy akár férfi arcáról írni egy olyan korban, amelyben a fejlettnek mondott társadalmak a nő és a férfi egyenjogúsága ürügyén tulajdonképpen a kétneműség megszüntetését kívánják elérni, megalkotva a társadalmi nem, a gender fogalmát, tagadva egyben a biológiai nemet.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!