JEL újság

A Lélek teremt új kereteket
TanulmányokNémeth Emma SSS • 2023.05.11

A Lélek teremt új kereteket

A Szentlélek van életünk középpontjában, mert már az alapítók felismerték, hogy nélküle nemcsak a testvérek lelki élete, de a kapott küldetés teljesítése is elképzelhetetlen. A szociális küldetés megvalósításához, a bajok megelőzéséhez pedig szükséges a modernség is.
A reflexió pápája
VéleményNémeth Emma SSS • 2023.03.13

A reflexió pápája

„Szeretem. Ő az én pápám, minden beszédét elolvasom, azok nekem szólnak” – mondják sokan Ferenc pápáról, miközben vannak olyanok is, akik a pápa spontán válaszai, nyilatkozatai, bizonyos cselekedetei miatt a katolikus hit fellazításától félnek, és talán még attól is tartanak, hogy eretnekségbe viszi az egyházat.
A hit közéleti dimenziója
TanulmányokNémeth Emma SSS • 2019.06.05.

A hit közéleti dimenziója

Életem első fele a létező szocializmus idejére esett, amikor a vallás elsorvasztása, a templom falai közé történő visszaszorítása volt a cél. Fel sem merült, hogy keresztény hitemnek, ill. a hitnek általában közvetlen hatása lehet a közéletre.
Az egyház női arca
VéleményNémeth Emma SSS • 2014.04.

Az egyház női arca

Kockázatos dolog az egyház női vagy akár férfi arcáról írni egy olyan korban, amelyben a fejlettnek mondott társadalmak a nő és a férfi egyenjogúsága ürügyén tulajdonképpen a kétneműség megszüntetését kívánják elérni, megalkotva a társadalmi nem, a gender fogalmát, tagadva egyben a biológiai nemet.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Háború és béke Keleten

Innen, a Fülöp-szigetekről az orosz–ukrán háború távoli konfliktusnak tűnik, ám közvetlen szomszédunk a fenyegetett Tajvan. A Dél-kínai-tengeren a mi országunkhoz tartozó zátonyokat foglalnak el kínai hajók, és lehalásszák az ottani vizeket. Kell-e ezt tűrni? Nem csorbul-e az igazság, nem az agresszort támogatjuk-e a békével?

Pepe és a király

Pepe nem hibátlan valaki. Nekem ő az igazi király. Mint minden ember, aki elkötelezetten és lelkiismeretesen végzi munkáját, uralva szakterületét.

Tájékozódni a világban

Hogyan lesz valaki az egyházatyák korának, illetve az egyház szociális tanításának, a XX. századi keresztény szociális mozgalmaknak egyaránt termékeny kutatója?
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!