JEL újság

Máriás zarándoklat a hazáért
Házunk tájaSárközi Edit • 2018.10.20.

Máriás zarándoklat a hazáért

A KÉSZ-esek a máriaremetei kegyhelyen imádkoztak a hazáért október 6-án. Az engesztelő zarándoklaton jelen voltak a vajdasági KÉK-esek, Szabó Károly elnök, a kassai Szent Gellért Pasztorációs és Oktató Központ Pásztor Zoltán püspöki helynök, és a Rimaszombati Katolikus Kör Pelle Tibor elnök vezetésével.
Brazil misszionáriusok Magyarországon
LélektükörSárközi Edit • 2018.07.26.

Brazil misszionáriusok Magyarországon

A Katolikus Shalom Közösség, Nemzetközi Acamp’s Nyári Fesztivál Magyarországon 2018. címmel gazdag programot ígérő rendezvényt szervez Révfülöpön augusztus 8. és 12. között 15–35 éves fiatalok számára.
Mindig is gyakoroltam a hitemet
LélektükörSárközi Edit • 2018.05.09.

Mindig is gyakoroltam a hitemet

Solti Ferenccel, a KÉSZ törökbálinti csoportjának vezetőjével jutottam el a 103 éves Gyulányi Eugenia művésznőhöz. Izgatottan vártam a találkozást, mert már sokszor hallottam az Örökös Diplomás színésznő vitalitásáról, hihetetlen versmondó készségéről és memóriájáról. Előadásain a magyar irodalom hitről, hazaszeretetről és boldogságról szóló, legszebb gyöngyszemei hangzanak el.
Erőszakmentes kommunikáció a családban
LélektükörSárközi Edit • 2018.04.22.

Erőszakmentes kommunikáció a családban

Kommunikációs nehézségek a családban? Elbeszélünk egymás mellett? Hogyan segíthet az erőszakmentes és együttműködő kommunikáció? címmel a Krisztina Egyesület szervezett a közelmúltban előadást és tréninget a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolán, Budapesten.
Egy boldog ember
LélektükörSárközi Edit • 2017.07.05.

Egy boldog ember

Mindenki tudja, hogy kiket tartunk reneszánsz embereknek. Aki elolvassa az alábbi sorokat, úgy érzem nem csodálkozik majd azon, hogy miért éppen ez a jelző járt a fejemben a Szikora Józseffel történt beszélgetés után.
Mintha az angyalokkal énekelnék együtt
LélektükörSárközi Edit • 2017.03.10.

Mintha az angyalokkal énekelnék együtt

Zeneszerző, szövegíró, énekes, zenész, zeneiskola-alapító, hosszú évek óta a gyermekvédelemben dolgozik, a budai Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégium igazgatója, ötgyermekes édesapa, keresztény ember.
A Szűzanya palástja alatt
Házunk tájaSárközi Edit • 2014.12.08.

A Szűzanya palástja alatt

Vajdaság legősibb és legnagyobb Mária-kegyhelyén, a doroszlói Szentkúton tartotta hagyományos engesztelő zarándoklatát a nemzetért a KÉSZ október 11-én. A közel hatszáz zarándok az anyaország számos pontjáról érkezett, a padsorokat a vajdasági Keresztény Értelmiségi Kör tagjaival közösen töltötték meg.
Lengyel, magyar két jó barát
Házunk tájaSárközi Edit • 2011.06.16.

Lengyel, magyar két jó barát

A győri székhelyű Pilsudski Magyar–Lengyel Történelmi Társaság kezdeményezésére 2007-ben a Magyar Országgyűlés és a lengyel Szejm március 23-át a lengyel–magyar barátság napjává nyilvánította. Az immár ötödik alkalommal megrendezett esemény vendéglátója ezúttal Poznan városa, a lengyel államiság bölcsője volt.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!