JEL újság

A genetikailag módosított élő szervezetek
TanulmányokHajdu Edit • 2023.12.02

A genetikailag módosított élő szervezetek

A kutatókat a teremtett világ rendjében és harmóniájában meghúzódó, számukra még ismeretlen és végeláthatatlan rejtélyek, ok-okozati összefüggések megismerése inspirálja.
Igazság, igazságosság, szabadság
Házunk tájaHajdu Edit • 2015.09.26.

Igazság, igazságosság, szabadság

Igazság, igazságosság, szabadság fényében zajlott a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének X. Országos Kongresszusa az Országgyűlés Felsőházi termében. A nemzeti imánk elhangzása után Osztie Zoltán, a szervezet elnöke üdvözölte a Kárpát-medence minden tájáról, határon innen és túlról érkezett vendégeket és résztvevőket.
Zarándokúton Pio atya nyomában
Házunk tájaHajdu Edit • 2014.12.08.

Zarándokúton Pio atya nyomában

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének tatai csoportja Olaszország híres szentjei nyomán zarándokolt augusztus 21–28. között. A legfőbb úti cél Pio atya életének és működésének helye, San Giovanni Rotondo volt. A zarándokút rendkívül gazdag programját Horváthy Dorotea és Izing László, a tatai csoport vezetői készítették elő.
Ahogy élt, úgy ment el
Házunk tájaHajdu Edit • 2013.02.27.

Ahogy élt, úgy ment el

Egy társadalomban, kisebb emberi csoportokban mindig vannak hangadók, akik villogtatják magukat, s vannak, akik szerényen meghúzódva az élet helyzeteihez csendesen alkalmazkodnak. Ez utóbbi típushoz tartozott Miszory Franciska (1923–2012), a KÉSZ kecskeméti csoportjának hűséges tagja, akit 89 éves korában szólított magához az Úr.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!