JEL újság

Meghosszabbítva
Házunk tájaA Szerk. • 2024.01.25

Meghosszabbítva

Meghosszabbította Hűséggel és tettreKÉSZen című fotópályázata határidejét a lapunkat kiadó Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, mely fennállásának 35. évfordulójára készül.
Díjazottaink
Házunk tájaA Szerk. • 2023.11.13

Díjazottaink

Dr. Hajdu Edit és Jakab Eleonóra a KÉSz elismeréseinek idei díjazottjai. Az elismeréseket a szervezet küldöttgyűlésén adták át november 11-én.
Mindszenty-emlékérem Osztie Zoltánnak
Házunk tájaA Szerk. • 2023.11.03

Mindszenty-emlékérem Osztie Zoltánnak

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége korábbi elnökét, Osztie Zoltánt Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki november 3-án.
Hűséggel és tettreKÉSZen
Házunk tájaA Szerk. • 2023.10.06

Hűséggel és tettreKÉSZen

A lapunkat kiadó Keresztény Értelmiségiek Szövetsége fennállásának 35. évfordulójára készülve fotópályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy a fényképek segítségével bemutassák a KÉSZ változatos és színes evangelizációs tevékenységét a nagyközönség számára.
KÉSZ-es kitüntetettjeink
Házunk tájaA Szerk. • 2023.08.18

KÉSZ-es kitüntetettjeink

Szent István-ünnepéhez kapcsolódóan állami elismerést vehetett át a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének több tagja.
KÉSZ-imalánc a békéért
Házunk tájaA Szerk. • 2023.03.08

KÉSZ-imalánc a békéért

A KÉSZ Gyümölcsoltó Boldogasszony napján idén is imaláncot szervez a megtérésért és a békéért.
Átadták a KÉSZ elismeréseit
Házunk tájaA Szerk. • 2022.11.17

Átadták a KÉSZ elismeréseit

Majnek Antal nyugalmazott munkácsi püspöknek ítélte a Szent Adalbert-díjat a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöksége, a Csanád Béla-díjat Csillag Gusztáv, a kaposvári és Fejéregyházy Sándor, a budaörsi csoport egykori elnöke vehette át a szervezet közgyűlésén, november 12-én Budapesten, a Párbeszéd Házában.
Az 1956-os forradalom emlékére
IrodalomA Szerk. • 2022.10.22

Az 1956-os forradalom emlékére

Rajtunk van a világ szeme!
Mert, ugye milyen érdekes
a forradalmi szent zene
A teremtésvédelem krisztusi életforma
Házunk tájaA Szerk. • 2022.09.21

A teremtésvédelem krisztusi életforma

Keresztény felelősségünk a teremtett világban címmel tartotta XIII. kongresszusát a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szeptember 17-én, az Országház Felsőházi termében.
KÉSZ-esek a KÉK-eseknél
KárpátölbenA Szerk. • 2022.09.12

KÉSZ-esek a KÉK-eseknél

A Keresztény Értelmiségi Kör vendégei voltak a győri KÉSZ-esek augusztus 26–28. között. A két szervezet kapcsolata sok évre nyúlik vissza. A küldöttgyűléseken, zarándoklatokon mindig barátként üdvözölik egymást, hiszen a KÉK-esek korábban már élvezték a győriek vendégszeretetét. 
Egy százalék és KÉSZ
Házunk tájaA Szerk. • 2022.05.11

Egy százalék és KÉSZ

Támogassa személyi jövedelemadója egy százalékával Magyarország legnagyobb keresztény civil szervezetét!
Legyünk döntésKÉSZek!
Házunk tájaA Szerk. • 2022.03.30

Legyünk döntésKÉSZek!

Minden magyar állampolgárt az aktív részvételre buzdít a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az országgyűlési választások és a népszavazás előtt közzétett felhívásában.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!