JEL újság

Ecsetjével evangelizált
Házunk tájaProkopp Mária • 2013.02.03.

Ecsetjével evangelizált

Prokop Péter kalocsai egyházmegyés papot, a 20. századi magyar képzőművészet kiemelkedő egyéniségét tíz éve hívta haza az élet ura. Csanád Béla professzorral, a pap-költővel szoros barátság kapcsolta össze. Együtt alapították a KÉSZ-t 1989-ben, és együtt indították el folyóiratát, a Jelt.
Szent királyaink Pusztaszabolcson
KaleidoszkópProkopp Mária • 2011.10.20

Szent királyaink Pusztaszabolcson

„Szívem ujjongó örömtől árad, Zengem dalomat a Királynak!” – tört fel a szívekből Isten dicsőítése a pompás pusztaszabolcsi Szent Imre-templomban Szent László király ünnepén, amikor Baltási Nándor esperes-plébános ünnepélyesen megáldotta a Szent István és Szent László királyt idéző két hatalmas színes üvegablakokat.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Háború és béke Keleten

Innen, a Fülöp-szigetekről az orosz–ukrán háború távoli konfliktusnak tűnik, ám közvetlen szomszédunk a fenyegetett Tajvan. A Dél-kínai-tengeren a mi országunkhoz tartozó zátonyokat foglalnak el kínai hajók, és lehalásszák az ottani vizeket. Kell-e ezt tűrni? Nem csorbul-e az igazság, nem az agresszort támogatjuk-e a békével?

Pepe és a király

Pepe nem hibátlan valaki. Nekem ő az igazi király. Mint minden ember, aki elkötelezetten és lelkiismeretesen végzi munkáját, uralva szakterületét.

Tájékozódni a világban

Hogyan lesz valaki az egyházatyák korának, illetve az egyház szociális tanításának, a XX. századi keresztény szociális mozgalmaknak egyaránt termékeny kutatója?
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!