JEL újság

Ötven éve hunyt el az imádság költője
TanulmányokBorián Tibor • 2013.06.01.

Ötven éve hunyt el az imádság költője

A temetésére várakozó gyászolók rózsafüzért imádkoztak ravatala körül 1963. október 4-én, Assisi Szent Ferenc napján. Tudták ugyanis, hogy akitől búcsúznak, nem csupán jeles papköltő, országos hírű professzor, irodalomtudós, hanem Szent Ferenc-i lelkületű szerzetes is, aki az imádság ihletett szavú mestere, nemzedékek imádságos anyanyelvének tanítója is.
Piaristák a diktatúra évtizedeiben
TanulmányokBorián Tibor • 2012.04.11.

Piaristák a diktatúra évtizedeiben

„Jó nektek, piaristák, mert ti legalább megmaradhattatok…” Hányszor lehetett hallani ezt a kijelentést 1950 után a szétszóratásban élő szerzetes testvérektől? Ilyenkor a hála mellett azokra a megpróbáltatásokra is gondoltunk, amelyek a 20. században érték a magyar piaristákat.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Háború és béke Keleten

Innen, a Fülöp-szigetekről az orosz–ukrán háború távoli konfliktusnak tűnik, ám közvetlen szomszédunk a fenyegetett Tajvan. A Dél-kínai-tengeren a mi országunkhoz tartozó zátonyokat foglalnak el kínai hajók, és lehalásszák az ottani vizeket. Kell-e ezt tűrni? Nem csorbul-e az igazság, nem az agresszort támogatjuk-e a békével?

Pepe és a király

Pepe nem hibátlan valaki. Nekem ő az igazi király. Mint minden ember, aki elkötelezetten és lelkiismeretesen végzi munkáját, uralva szakterületét.

Tájékozódni a világban

Hogyan lesz valaki az egyházatyák korának, illetve az egyház szociális tanításának, a XX. századi keresztény szociális mozgalmaknak egyaránt termékeny kutatója?
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!