JEL újság

Az irgalmas szamaritánus
VéleményKarner András • 2019.08.08

Az irgalmas szamaritánus

Míg a vasárnap délelőtti szentmise után a templom kijárata felé sodródtam a tömeggel, eltöprengtem Jézus evangéliumi példabeszédén. Mint minden parabolája, ez is lényegre törő, világos, plasztikus és szívbemarkolóan szép. Sírni lett volna kedvem a szamaritánus mélyen emberi, fáradságot és anyagiakat nem kímélő magatartását mélyen átérezve.
A Jóisten és a rendszámtáblák
KaleidoszkópKarner András • 2016.05.28

A Jóisten és a rendszámtáblák

A nemjóját! – csúszik ki a számon, amikor a tűzpiros Toyota vészfékezésre késztetve bevág elém. Ritka ronda borús idő van, az esőcseppek monoton kopogással verik a szélvédőt.
Mi a fontos? - Télapótól a paleo mikulásig
VéleményKarner András • 2015.12.06.

Mi a fontos? - Télapótól a paleo mikulásig

A Magyar Nemzet 2015. november 21-i hétvégi mellékletét lapozgatva ezzel a címmel – Csokoládédömping: a minőség a fontos – találkozhat az olvasó. A cikk lényege, ha jól veszem ki a magam elmaradott konzervativizmusával, hogy körképet adjon a folyó évi ünnep csokoládékínálatából, azok minőségéről, és hevenyészett jó tanáccsal szolgáljon a potenciális vásárlóknak.
Kápolna a Kőhegyen
LelkiségKarner András • 2015.03.29.

Kápolna a Kőhegyen

A Dunántúl irányából Budapestre tartó utazó Budaörs magasában balkézről hófehér kápolnát pillant meg a Kőhegyen. A látvány különösen sötétedés után megkapó, hisz a kivilágított fehér falak még jobban dominálnak az apró fénylő pontokkal teleszórt sötét domboldalon.
Aki nem kérte saját gyógyulását
TanulmányokKarner András • 2013.10.08.

Aki nem kérte saját gyógyulását

1858. február 11-ét mutat a naptár. Több mint száz éve már, hogy az utóbb felvilágosodásnak elnevezett korban az enciklopédisták és más szabadgondolkodók elkezdték a fennálló társadalmi rend tradicionális értékeinek rombolását.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Hol vagyunk otthon?

Az indiai származású Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetessel, a Pápai Magyar Művek volt igazgatójával beszélget magyarországi szolgálatáról Balázs Zsuzsa

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball-Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvétel nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!