JEL újság

Két férfi
IrodalomKósa Csaba • 2015.07.13.

Két férfi

Apám 1944-ben − tartalékos hadnagyként − polgári szolgálatot teljesít Esztergomban. Azon a tavaszon, nyáron egyre több feladat hárul rá, egyre fáradtabban jár haza a hivatalából, egyre gondterheltebb arccal. Őt, aki 1938-ban bevonult a Felvidékre, aztán a Kárpátaljára, majd 1940-ben Erdélybe, nemigen tévesztik meg az afféle hadijelentések, hogy: sikeres ellenlökés és rugalmas elszakadás.
Nagyerősek
IrodalomKósa Csaba • 2013.12.05.

Nagyerősek

A téli szőlőhegyen sétálgattam vasárnap délután, valamikor régen, úgy negyven esztendeje. Akkor még kis nádkucsmás présházak guggoltak a hegyoldalban, még hírük, hamvuk sem volt a mai palotáknak.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!