JEL újság

Erzsébet és Zita királyné emlékezete
SzemleUdvarhelyi Erzsébet • 2013.12.26.

Erzsébet és Zita királyné emlékezete

Erzsébet és Zita királyné emlékezete 1867. június 8-a és 1916. december 30-a reggel 7 óra. 24 ágyúlövés a Gellért-hegy citadellájáról, főnemesi zászlóvivők, Szent Korona… „Kissé meghajlott tartásában alázat és nemes arcán a legmélyebb meghatódottság – tudósított egy pesti lap Erzsébet királyné koronázásáról.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!