JEL újság

Díjazottaink

A Szerk.2023.11.13

Dr. Hajdu Edit és Jakab Eleonóra a KÉSz elismeréseinek idei díjazottjai. Az elismeréseket a szervezet küldöttgyűlésén adták át november 11-én.


Hajdu Edit szaktudásával és alázatos háttérmunkájával a kecskeméti csoportot, valamint az országos szervezetet szolgáló tevékenysége elismeréseként vehette át a Csanád Béla-díjat.

Jakab Eleonórának, a beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökének a csoport létrehozásában és folyamatos, tartalmas működtetésében vállalt szerepe, valamint az orosz-ukrán háború idején tanúsított helytállása elismeréseként ítélte oda a Szent Adalbert-díjat a KÉSz elnöksége.

A díjazottakról bővebben a KÉSz honlapján itt és itt olvashatnak.

 

 

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A taxis meg az öregasszony

Későre járt. A naphosszi száguldozás után ugyancsak fáradt volt. Arra gondolt, hazamegy. Ám mielőtt elindult volna, a központból megcsörrent a szolgálati telefon.

Sztárpapok

Szociológusok szerint a „sztársztorik” túlmutatnak a filmeken és azt tükrözik, hogy a nemiség, a fiatalság, a politika és a divat miképpen formálják mindennapi kultúránkat. Ma már nemcsak filmsztárokról beszélünk, hanem sztárépítészekről, sőt sztárséfekről is. Alberoni találóan állapította meg, hogy a sztárok ugyan nem tartoznak az uralkodó elithez, de hatalmuk van felettünk fellépésük ereje által.

Szent „fertőzöttségben”

Üde színfoltja volt az őszelőnek, amikor K. Várnagy Márta kaposfüredi magángalériájában megnyílt Kling József szobrászművész Főhajtás a mesterek előtt című kiállítása. Mintegy két tucat kisplasztika állít emléket a művészelődöknek, akik szellemiségükkel örökre fogó tintaként írták be magukat a világ művészettörténetébe.
2016–2023 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!