JEL újság

Hűséggel és tettreKÉSZen

A Szerk.2023.10.06

A lapunkat kiadó Keresztény Értelmiségiek Szövetsége fennállásának 35. évfordulójára készülve fotópályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy a fényképek segítségével bemutassák a KÉSZ változatos és színes evangelizációs tevékenységét a nagyközönség számára.

A pályaműveknek kapcsolódniuk kell a KÉSZ evangelizációs tevékenységéhez azt megörökítve például, hogyan hirdeti egy-egy KÉSZ-csoport Krisztus örömhírét a szűkebb vagy tágabb környezetében, megjelenítheti a KÉSZ-esek nyitottságát, lelkesedését, társadalmi szerepvállalását és elhivatottságát.

Beküldési határidő: 2024. január 31. éjfél.


További információkat a pályázat feltételeiről, a nevezés módjáról és határidejéről a KÉSZ honlapjára kattintva találnak.

 

 

 

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A taxis meg az öregasszony

Későre járt. A naphosszi száguldozás után ugyancsak fáradt volt. Arra gondolt, hazamegy. Ám mielőtt elindult volna, a központból megcsörrent a szolgálati telefon.

Sztárpapok

Szociológusok szerint a „sztársztorik” túlmutatnak a filmeken és azt tükrözik, hogy a nemiség, a fiatalság, a politika és a divat miképpen formálják mindennapi kultúránkat. Ma már nemcsak filmsztárokról beszélünk, hanem sztárépítészekről, sőt sztárséfekről is. Alberoni találóan állapította meg, hogy a sztárok ugyan nem tartoznak az uralkodó elithez, de hatalmuk van felettünk fellépésük ereje által.

Szent „fertőzöttségben”

Üde színfoltja volt az őszelőnek, amikor K. Várnagy Márta kaposfüredi magángalériájában megnyílt Kling József szobrászművész Főhajtás a mesterek előtt című kiállítása. Mintegy két tucat kisplasztika állít emléket a művészelődöknek, akik szellemiségükkel örökre fogó tintaként írták be magukat a világ művészettörténetébe.
2016–2023 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!