JEL újság

Ima a hazáért és a békéért

Sári Judit2023.10.11

Kárpát-medencei engesztelő zarándoklatot szervezett a hazáért és a békéért a KÉSZ Makláry Ákos elnök vezetésével Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan, október 7-én Bodajkra, a Segítő Szűz Mária-kegyhelyre.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége minden évben Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan zarándoklatra hívja népes tagságát és határon túli társszervezeteit, hogy a Szűzanya közbenjárását kérve közösen imádkozzanak a hazáért. Idén a néhány hete kisebb bazilika, azaz basilica minor rangot kapott bodajki kegyhelyen gyűlt össze a több mint hatszáz zarándok az ország minden tájáról, továbbá Beregszászból, Rimaszombatból és Délvidék több magyarlakta városából.

A bodajki zarándoklatról részletes beszámolót a KÉSZ honlapján olvashatnak.

 

 

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A taxis meg az öregasszony

Későre járt. A naphosszi száguldozás után ugyancsak fáradt volt. Arra gondolt, hazamegy. Ám mielőtt elindult volna, a központból megcsörrent a szolgálati telefon.

Sztárpapok

Szociológusok szerint a „sztársztorik” túlmutatnak a filmeken és azt tükrözik, hogy a nemiség, a fiatalság, a politika és a divat miképpen formálják mindennapi kultúránkat. Ma már nemcsak filmsztárokról beszélünk, hanem sztárépítészekről, sőt sztárséfekről is. Alberoni találóan állapította meg, hogy a sztárok ugyan nem tartoznak az uralkodó elithez, de hatalmuk van felettünk fellépésük ereje által.

Szent „fertőzöttségben”

Üde színfoltja volt az őszelőnek, amikor K. Várnagy Márta kaposfüredi magángalériájában megnyílt Kling József szobrászművész Főhajtás a mesterek előtt című kiállítása. Mintegy két tucat kisplasztika állít emléket a művészelődöknek, akik szellemiségükkel örökre fogó tintaként írták be magukat a világ művészettörténetébe.
2016–2023 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!