Kaleidoszkóp

Közlekedés a Fülöp-szigeteken

Az Európában ismert szociális piacgazdasággal szemben itt a vad, még az amerikainál is vadabb kapitalizmus uralkodik. A közlekedés magánkézben tartása nemcsak az utasok, illetve a gazdaság működésének érdekeit írja felül, hanem olyan mai vívmányok bevezetését is lehetetlenné teszi, mint a környezetkímélés és a fenntarthatóság.

Rejtőzködő szentek - Ferenc pápa látogatása

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére hazánkba látogat Ferenc pápa. Utcai hirdetőtáblák, telefonfülkékre kiragasztott óriásplakátok, online felületek hirdetik a világra szóló eseményt.

Nyelvtanulás a Fülöp-szigeteken

„Az első három hónapban nem értettem semmit – emlékszik vissza egy Cebuba nősült amerikai. – Majd az első három évben azt gondoltam, hogy ez egy ázsiai Amerika. Csak utána jöttem rá, hogy ez igazából Ázsia, amerikai mázzal.”

Maszk elé rejtett szentek

Napjaink legjellemzőbb, mindenki által hordott „ruhadarabja” a szájat és az orrot eltakaró maszk. Egy éve a kézfertőtlenítő mellett mindenki legalább egy tartalékot hord belőle a táskájában. Édesanyám egy időben a maga varrta maszkokból osztott a tömegközlekedés járatain a maszk nélkül utazóknak, nehogy büntetést kelljen fizetniük.

A járvány és az elit

Mi is lehet a koronavírus-járvány legfontosabb társadalmi következménye azon túlmenően, hogy sokan súlyosan megbetegedtek, meghaltak, elveszítették állásukat? Átalakult a társadalom. Itt, a Fülöp-szigeteken is felbomlottak az exkluzív szervezetek, amelyek az embereket eddig vezették, és igazi vagy vélt biztonságot adtak nekik.

Támogatóink

 

 

NEK2020

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks