Kaleidoszkóp

Béküljünk meg a természettel!

Aki természettudományokkal foglalkozik, ugyanazt érzi át, mint a Jézus példabeszédeiben szereplő halászok és földművesek. Mióta áthelyeztek a cebui belvárosból a verbita egyetem hegyi kampuszára, és egy örökzöld trópusi erdőben élek, egyre jobban megtapasztalom a körülöttünk lévő fák, virágok és élőlények lelki üzenetét.

Rejtőzködő szentek - Közlekedő pápák

Idén ünnepeltük II. János Pál pápa születésének századik évfordulóját. Ennek apropóján Adam Bujak lengyel fotóművész a szentté avatott egyházfőről készített képei metróztak a magyar fővárosban.

Az élet megy tovább

Amikor ezeket a sorokat írom, Cebut éppen alacsony kockázatú övezetnek nyilvánították. A szigorú óvintézkedések következtében ma már alig van megbetegedés városunkban, és a járvány súlypontja ismét visszakerült Manilába, a fővárosba.

Édesanyám emlékei azokról a furcsa évekről

A bécsi döntés híre hamar eljutott a sok mindent átélt, méltóságukban meggyötört kalotaszegiekhez is. A Nádas menti Türébe hitték is, meg nem is a hírt, de amikor a román funkcionáriusok elhagyták a hivatalokat, az óvatosság oldódni kezdett. A jegyző azzal állt a közösség elé: legyen, ami lesz, ő marad, végül is kell lennie valamilyen törvényes rendnek, és ő mindig a törvény oldalán állt.

Magyar verbita missziósok emléke a Fülöp-szigeteken

Több mint ötven éve érkeztek az első magyar verbita misszionáriusok a Fülöp-szigetekre. Erre emlékeztünk azon az ünnepségen, amelyet a manilai magyar nagykövetség szervezett az öt verbita atya tiszteletére a misszió Quezon Cityben lévő temetőjében.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks