JEL újság

Készes imalánc a békéért

Sári Judit2024.03.06

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Gyümölcsoltó Boldogasszony napjára imaláncot hirdet a békéért.

Szép, középkori magyar szokás szerint Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a hívek összegyűltek templomukban, és ezerszer elimádkozták az angyali üdvözlet imádságát, az Üdvözlégy Máriát. A budaörsi KÉSZ néhány évvel ezelőtt felelevenítette a hagyományt. Kezdeményezésük a helyi csoportok csatlakozásával hamarosan országos imalánccá fejlődött, 2022-ben pedig már Kárpát-medence-szerte imádkoztak együtt a Szűzanyához. (Az imaláncról Makláry Ákos elnök nyilatkozott 2022-ben.)

A Szűzanya közbenjárását a békéért idén is kérik április 8-án, hétfőn reggel 8 és este 6 óra között.

A szervezők várják azoknak a csatlakozását, akik vállalják, hogy egy-egy órában elimádkoznak száz Üdvözlégyet. Az imádságot lehet egyénileg vagy közösségben, otthon vagy a templomban is végezni. Több időpontot is lehet vállalni, illetve egy időpontban többen is imádkozhatnak egyszerre.

Kérik, hogy aki csatlakozna, szándékát IDE KATTINTVA jelezze. 

Imádkozzunk Szűz Máriához, a béke királynőjéhez, kérve közbenjárását!

Az ezer üdvözlégy elimádkozásának hagyományáról a Keresztény Értelmiségeik Szövetsége honlapján olvashatnak.

 

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Háború és béke Keleten

Innen, a Fülöp-szigetekről az orosz–ukrán háború távoli konfliktusnak tűnik, ám közvetlen szomszédunk a fenyegetett Tajvan. A Dél-kínai-tengeren a mi országunkhoz tartozó zátonyokat foglalnak el kínai hajók, és lehalásszák az ottani vizeket. Kell-e ezt tűrni? Nem csorbul-e az igazság, nem az agresszort támogatjuk-e a békével?

Pepe és a király

Pepe nem hibátlan valaki. Nekem ő az igazi király. Mint minden ember, aki elkötelezetten és lelkiismeretesen végzi munkáját, uralva szakterületét.

Tájékozódni a világban

Hogyan lesz valaki az egyházatyák korának, illetve az egyház szociális tanításának, a XX. századi keresztény szociális mozgalmaknak egyaránt termékeny kutatója?
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!