JEL újság

KÉSZ-es kitüntetettjeink

A Szerk.2023.08.18

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének több tagja is állami kitüntetést vehetett át a Szent István-napi állami ünnepségek keretében.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át a Kaposvári Egyházmegye jogi képviseletében vállalt szerepe, a Magyar Katolikus Rádió működését és a somogyi megyeszékhely civil szervezeteit segítő, közösségépítő tevékenysége elismeréseként Dr. Csillag Gusztáv Gábor ügyvéd, a Magyar Katolikus Rádió felügyelőbizottsági tagja, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kaposvári csoportjának alapító tagja, volt elnöke.

Limbacher Gábor Zoltán etnográfus, muzeológus, a Magyar Nemzeti Múzeum Forgách-Lipthay Kastélymúzeum intézményvezetője, a KÉSZ balassagyarmati csoportjának volt elnöke magas színvonalú muzeológusi és intézményvezetői munkája, valamint Nógrád vármegye kulturális életét gazdagító tevékenysége elismeréseként; 

Dr. Sasváry Erzsébet endokrinológus, diabetológus, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház főorvosa, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége salgótarjáni csoportjának elnöke, a Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága időszaki lapjának főszerkesztője a test és a lélek egyidejű gyógyítását szem előtt tartó, több évtizedes orvosi pályafutása, a térség egészségügyi ellátásának fejlesztése érdekében végzett munkája, valamint közösségépítő társadalmi tevékenysége és a kortárs magyar keresztény irodalmat gazdagító versírói életműve elismeréseként;

Selmeczi Zoltán Miklós, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége balassagyarmati csoportjának elnöke több évtizedes pedagógusi, iskolaalapító, oktatásügyi szakértői és intézményvezetői munkája, valamint közösségépítő társadalmi tevékenysége elismeréseként részesült a Magyar Érdemrend lovagkeresztjében.

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott több évtizedes tanári pályája, a hátrányos helyzetűek megsegítését, a baktalórántházi civil és keresztény közösségek összefogását szolgáló, valamint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportjában végzett közösségépítő tevékenysége elismeréseként Némethné Csubák Éva nyugalmazott pedagógus, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége baktalórántházi csoportjának elnöke.

A kitüntetéseket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át 2023. augusztus 18-án a Hagyományok Házában. Az eseményen részt vett Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke.

 

 

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Háború és béke Keleten

Innen, a Fülöp-szigetekről az orosz–ukrán háború távoli konfliktusnak tűnik, ám közvetlen szomszédunk a fenyegetett Tajvan. A Dél-kínai-tengeren a mi országunkhoz tartozó zátonyokat foglalnak el kínai hajók, és lehalásszák az ottani vizeket. Kell-e ezt tűrni? Nem csorbul-e az igazság, nem az agresszort támogatjuk-e a békével?

Pepe és a király

Pepe nem hibátlan valaki. Nekem ő az igazi király. Mint minden ember, aki elkötelezetten és lelkiismeretesen végzi munkáját, uralva szakterületét.

Tájékozódni a világban

Hogyan lesz valaki az egyházatyák korának, illetve az egyház szociális tanításának, a XX. századi keresztény szociális mozgalmaknak egyaránt termékeny kutatója?
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!