JEL újság

KÉSZ-es kitüntetettjeink

A Szerk.2023.08.18

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének több tagja is állami kitüntetést vehetett át a Szent István-napi állami ünnepségek keretében.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át a Kaposvári Egyházmegye jogi képviseletében vállalt szerepe, a Magyar Katolikus Rádió működését és a somogyi megyeszékhely civil szervezeteit segítő, közösségépítő tevékenysége elismeréseként Dr. Csillag Gusztáv Gábor ügyvéd, a Magyar Katolikus Rádió felügyelőbizottsági tagja, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kaposvári csoportjának alapító tagja, volt elnöke.

Limbacher Gábor Zoltán etnográfus, muzeológus, a Magyar Nemzeti Múzeum Forgách-Lipthay Kastélymúzeum intézményvezetője, a KÉSZ balassagyarmati csoportjának volt elnöke magas színvonalú muzeológusi és intézményvezetői munkája, valamint Nógrád vármegye kulturális életét gazdagító tevékenysége elismeréseként; 

Dr. Sasváry Erzsébet endokrinológus, diabetológus, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház főorvosa, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége salgótarjáni csoportjának elnöke, a Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága időszaki lapjának főszerkesztője a test és a lélek egyidejű gyógyítását szem előtt tartó, több évtizedes orvosi pályafutása, a térség egészségügyi ellátásának fejlesztése érdekében végzett munkája, valamint közösségépítő társadalmi tevékenysége és a kortárs magyar keresztény irodalmat gazdagító versírói életműve elismeréseként;

Selmeczi Zoltán Miklós, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége balassagyarmati csoportjának elnöke több évtizedes pedagógusi, iskolaalapító, oktatásügyi szakértői és intézményvezetői munkája, valamint közösségépítő társadalmi tevékenysége elismeréseként részesült a Magyar Érdemrend lovagkeresztjében.

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott több évtizedes tanári pályája, a hátrányos helyzetűek megsegítését, a baktalórántházi civil és keresztény közösségek összefogását szolgáló, valamint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportjában végzett közösségépítő tevékenysége elismeréseként Némethné Csubák Éva nyugalmazott pedagógus, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége baktalórántházi csoportjának elnöke.

A kitüntetéseket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át 2023. augusztus 18-án a Hagyományok Házában. Az eseményen részt vett Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke.

 

 

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A taxis meg az öregasszony

Későre járt. A naphosszi száguldozás után ugyancsak fáradt volt. Arra gondolt, hazamegy. Ám mielőtt elindult volna, a központból megcsörrent a szolgálati telefon.

Sztárpapok

Szociológusok szerint a „sztársztorik” túlmutatnak a filmeken és azt tükrözik, hogy a nemiség, a fiatalság, a politika és a divat miképpen formálják mindennapi kultúránkat. Ma már nemcsak filmsztárokról beszélünk, hanem sztárépítészekről, sőt sztárséfekről is. Alberoni találóan állapította meg, hogy a sztárok ugyan nem tartoznak az uralkodó elithez, de hatalmuk van felettünk fellépésük ereje által.

Szent „fertőzöttségben”

Üde színfoltja volt az őszelőnek, amikor K. Várnagy Márta kaposfüredi magángalériájában megnyílt Kling József szobrászművész Főhajtás a mesterek előtt című kiállítása. Mintegy két tucat kisplasztika állít emléket a művészelődöknek, akik szellemiségükkel örökre fogó tintaként írták be magukat a világ művészettörténetébe.
2016–2023 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!