JEL újság

KÉSZ-imalánc a békéért

A Szerk.2023.03.08

A KÉSZ Gyümölcsoltó Boldogasszony napján idén is imaláncot szervez a megtérésért és a békéért.

Egy szép, középkori, magyar szokás szerint Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a hívek összegyűltek templomukban, és ezerszer elimádkozták az angyali üdvözlet imádságát, az Üdvözlégy Máriát. A budaörsi KÉSZ néhány évvel ezelőtt felelevenítette ezt a hagyományt, mely azóta számos KÉSZ-csoport csatlakozásával országos imalánccá fejlődött, 2022-ben pedig már Kárpát-medence-szerte imádkoztak lelki közösségben a Szűzanyához.

Idén is folyamatos imádsággal kérik a Szűzanya közbenjárását a megtérésért és a békéért március 25-én, szombaton 8 és 18 óra között!

A szervezők várják azoknak a csatlakozását, akik vállalják, hogy egy-egy órában – egyénileg vagy közösségben, otthon vagy a templomban – elimádkoznak száz Üdvözlégyet. 

Az imalánccal kapcsolatban további részleteket a KÉSZ honlapján olvashatnak. 

 

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!