Lélektükör

A védőoltásokról erkölcsi szempontból

Lassan egy év eltelt a koronavírus-járvány kitörése óta. Kezdünk belefáradni a távolságtartásba, a maszkviselésbe, és egyre nehezebb este nyolcra hazaérni. Elérhető közelségbe kerültek a vírus elleni oltóanyagok, melyek számos erkölcsi kérdés átgondolására késztetik az embert. Az eligazodásban Rojkovich Bernadette orvos, a Magyar Bioetikai Társaság elnöke lesz segítségünkre.

Kézen fogni a nézőt

A célok fontosak, de csak a lélek vágyaival válhatnak teljessé – vallja Ljasuk Dimitry. A reklámszakember-filmrendezővel családi gyökerekről, keresett és megtalált utakról, istenhitről, az alkotás gyönyörűségéről, a teremtett világ szépségeiről, filmjeiről, a karantén szigetről és egy ökumenikus templom építésének kezdeményezéséről is beszélgettünk.

Harangszavú szennai múlt

Piliscsabán, egy kis garzonlakásban él Csepinszky Mária, a Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény egykori gondnoka, Szenna és Tab díszpolgára. Alakja összefonódott az Európa Nostra-díjas falumúzeummal; neki is jelentős szerepe van abban, hogy e díj Szennába került.

Legyünk lámpagyújtogatók

„Vegyük észre az apró csodákat” – vallja Szűcs Nelli színművész. A Jászai Mari-díjas, érdemes művésszel, gyermekkori-családi örökségről, Isten útjairól, a művészi lét értelméről, hitbeli tapasztalatokról és a karácsonyi lelkület fontosságáról beszélgettünk a Nemzeti Színházban.

A színésznő kincsestára

Ivancsics Ilona, a Szomszédok egykori Vágási Jutkája hatvanéves lett. Se arcán, se alkatán nem látszik a kor, jóllehet, művészeti vezetőként olykor nyomasztják a gondok, hiszen a koronavírus okozta járványhelyzet miatt igencsak lecsökkent meghívásaik száma, ám mégis talpra álltak. Remek színészekből álló társulata helyet kapott Szentendrén, de régóta saját kőszínházról álmodik.

Támogatóink

 

 

       1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks