JEL újság

Verseny a lehetetlennel
Lonkay Márta • 2022.05.31

Verseny a lehetetlennel

A lehetetlen nem létezik – vallja Vanek Ákos. A világbajnoki harmadik helyezett triatlonistával az élsport emberi határokat feszegető pillanatairól, választott magányról és megnyert igazságról, Isten hívó szaváról és megkeresztelkedéséről a pandémia idején, továbbá a mentős mindennapok szolgálatáról beszélgettünk.
Nem vagyunk többek, mint magvetők
Lőrincz Sándor • 2022.05.10

Nem vagyunk többek, mint magvetők

Gyakran hisszük, hogy elég egyetlen megtérés az életünkben és attól kezdve rendíthetetlen a hitünk. Pedig minden nap újabb lehetőséget ad a változásra, hogy a személyes életemben, közösségeinkben, és az egész világon alázattal álljunk meg Isten színe előtt; hogy meglássuk, mennyire rászorulunk szeretetére.
Elhoztam minden kincsemet, mit ingyen adtál nékem
Lonkay Márta • 2022.04.11

Elhoztam minden kincsemet, mit ingyen adtál nékem

Bach zenéje felemel Istenhez – vallja dr. Kamp Salamon Kossuth-díjas karmester. A Lutheránia Ének- és Zenekar vezetőjével eleve elrendelésről, művészi pályájának főbb állomásairól, a szolgálat fontosságáról, Bachról és kimeríthetetlen életművéről beszélgettünk nagyböjt idején.
Életünk legyen krisztusi
Lonkay Márta • 2022.03.31

Életünk legyen krisztusi

Egy keresztény újságíró olyan munkát tegyen le az asztalra, aminek minden karakteréért felelősséget tud vállalni – vallja Vágvölgyi Gergely újságíró, műsorvezető, politológus. A kétgyermekes édesapával gyermekkori emlékekről, az evangelizáció fontosságáról és legújabb műsoráról beszélgettünk.
Örök fogódzónk a haza, a nemzet, a magyarság
Lőrincz Sándor • 2022.03.14.

Örök fogódzónk a haza, a nemzet, a magyarság

Az öntudatos, büszke nemzetnek van jövője, és van okunk büszkének lennünk múltunkra, eleink tetteire és teljesítményünkre. Szakály Sándor történész, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója vallja ezt, akivel nemzeti ünnepünk kapcsán beszélgettünk hazáról, magyarságtudatról, s arról, hogy a fiatalok érzik-e: magyarnak lenni büszke gyönyörűség.
Jézussal járó altiszt a betegágy mellett
Lőrincz Sándor • 2022.03.03

Jézussal járó altiszt a betegágy mellett

Nekünk, magyaroknak nagyon sok történetünk van évszázadokra visszamenőleg bátor, erős, tisztaszívű harcos példaképekből. A magyar katonák számomra mindig az erőt, a bajtársiasságot, az összetartozást jelentették, ezért már gyermekkoromban megfogalmazódott: közéjük szeretnék tartozni. Örülök, hogy valóra vált az álmom.
A világ Isten szőtte szőnyeg
Lonkay Márta • 2022.02.12

A világ Isten szőtte szőnyeg

„Aki a múltját nem ismeri, a jövőjét nem építheti” – vallja Kósa Klára keramikusművész. A Népművészet Mesterével eleve elrendelésről, Kodály Zoltán tanításairól, hagyományőrzésről, Isten-hitről, jelképekről, beszélgettünk szentendrei alkotóműhelyében.
A gyermekkor hangulata
Lonkay Márta • 2022.01.23

A gyermekkor hangulata

„Életünk végéig tanulunk” – vallja Vass Norbert író, szerkesztő. Az ifjú írógeneráció kiemelkedő alakjával meghatározó gyermekkori emlékekről, a közösségi lét építő fontosságáról, a sport tanításairól, a hit megtartó erejéről, Indiáncseresznye című könyvéről, továbbá történelmi és társadalmi felismerésekről beszélgettünk.
Munka, hit, szeretet
Lonkay Márta • 2021.12.21

Munka, hit, szeretet

Életünk próbatételein csak is Isten tud átvezetni bennünket – vallja Kemenes Edith vállalkozó. A Kemenes Cukrász Manufaktúra alapítójával a munka szeretetéről, Istenbe vetett mély bizalmáról és a napjainkra országos hírűvé vált családi vállalkozásáról beszélgettünk advent idején.
A szeretet cselekvő
Lonkay Márta • 2021.11.15

A szeretet cselekvő

A személyes tanúságtételben hisz Földi-Kovács Andrea Táncsics Mihály-díjas újságíró, műsorvezető. A népszerű televízióssal ifjúkori lázadásról, útkeresésről, mély hitének forrásáról, tanítók és szentek bölcsességeiről, Credo című műsoráról és jelen küldetéseiről beszélgettünk.
A segítségnyújtás a szeretet egyik legmagasabb dimenziója
Lonkay Márta • 2021.10.03

A segítségnyújtás a szeretet egyik legmagasabb dimenziója

„Hiszem, hogy aki kézen fog egy gyermeket, máris tett valamit a jövőért” – vallja dr. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. A négygyermekes édesanyával családi gyökerekről, szolgálatról, Istennel való kapcsolatáról és a járvány következtében árván maradt gyermekek megsegítéséről beszélgettünk.
A beszélgetés a legfőbb evangelizációs eszköz
Lőrincz Sándor • 2021.09.02

A beszélgetés a legfőbb evangelizációs eszköz

Dallos Tamás, fiatal komlói plébános azt vallja: az emberi szívekhez a legrövidebb út az egyenesség és az egyszerűség, s a humor a legjobb orvosság fásultság ellen. A helyi katolikus iskola püspöki biztosaként arra készül, hogy a Veni Sanctén, vagyis a tanévnyitó szentmisén a bizalomról, s a bátorító jelenlét reményteli öröméről beszéljen.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A jel új ruhája

Nyolc évvel a jelujsag.hu elindulását követően lapunk új külsővel jelentkezik. Oldalunkon megtalálják az elmúlt tizenkét év teljes tartalmát, több mint 1300 cikket csaknem 250 szerző tollából.

Keresztút

Van-e félelmesebb és fájdalmasabb metaforája az emberlétnek, mint Krisztus keresztje? Aligha, mivel a kereszt magába sűríti mindazt, ami a test és a lélek számára elviselhetetlen teher, kimondhatatlan kín és keserűség.

Üldözési Mária

Doktor Rozsomák Rezsőné született Lopakodó Mária magányos özvegy minden esetben lassította és halkította lépteit munkahelye folyosóin, amikor beszédfoszlányok szálltak füleibe. Leparkolt a kiszemelt, inkább kifülelt iroda ajtaja előtt. Onnan fürkészte, hogy mit beszélhetnek róla. Rempülik-e? Dicsérik-e? Egyáltalán, mi derül ki saját magáról munkatársai szavainak képletes tükrében…
2016–2023 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!