JEL újság

Mindszenty-emlékérem Osztie Zoltánnak

A Szerk.2023.11.03

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége korábbi elnökét, Osztie Zoltánt Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki november 3-án.

Zoltán atya az elismerést, melyet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság ügyvezető elnöke adott át, több mint négy évtizedes hűséges és odaadó lelkipásztori tevékenységéért, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánián és a közéletben végzett nemzetmegtartó, közösségteremtő, közösségépítő és keresztény ifjúságnevelő szolgálatáért, valamint Mindszenty József bíboros szellemi örökségének méltó ápolásáért vehette át a Parlamentben rendezett ünnepség keretében.

A hír kapcsán a KÉSZ elnöksége is méltatta a szervezet egykori elnökét. Ennek szövegét itt olvashatják.

Ugyancsak Mindszenty-emlékéremben részesült az alapításának századik évfordulóját idén ünneplő Szociális Testvérek Társasága a társadalomban, az egyházban és a közéletben végzett, elkötelezett, rendíthetetlen lélek- és embermentő szolgálatáért, valamint Slachta Margit alapító, Salkaházi Sára vértanú szellemiségének és Mindszenty József bíboros örökségének őrzőjeként végzett, fáradhatatlan nemzetmentő, kereszténységet védelmező szolgálatáért. Az emlékérmet a Társaság képviseletében Németh Emma magyarországi elöljáró vette át. A testvérközösség nagy becsben őrzi azt a rózsafüzért, melyet Mindszenty bíboros halála pillanatáig használt, s melyet az ünnepségre magukkal hoztak a szerzetesek.

 

 

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!