Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Öt perc és KÉSZ

Mit jelent a 21. században keresztény értelmiséginek lenni? Milyen a keresztény szabadság? Miről ismerni fel a krisztusi embert? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az alapításának jubileumát ünneplő Keresztény Értelmiségiek Szövetségéről szóló rövidfilm, „Mert nem csak magadnak születtél” címmel.

Misszió az evangelizációért, a kultúráért és a közéletért

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége egyidős a modern kori magyar szuverén demokráciával. A rendszerváltás hajnalán jelentkező rendkívüli társadalmi igényre reagálva az első civil egyesületek egyikeként jött létre a jelenleg legnagyobb magyarországi ökumenikus, vallási evangelizációs civil szervezet.[1]

Harmincévesek lettünk

A mai társadalompolitikai helyzet komoly, amit csak kellő derűvel és humorérzékkel lehet elviselni, és kemény munkával kiigazítani, jó irányba terelni. Keresztényként valljuk, hogy a hit nem lehet ideológia. A KÉSZ kongresszusa és a szervezet alapításának 30. évfordulójára készített kiadvány is azt az eltökéltséget tükrözi, amely szövetségünket jellemzi, ha az istenhitről és a magyar hazáról van szó. Épp ebben a fontossági sorrendben.

Temetőink üzenete

A temető az emberiség lelkiismeretének fokmérője, kultúrájának, civilizációjának kifejezője. Nemcsak sírok összessége, hanem közösségi hely is. Kapcsolat élők és holtak között. Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója, az Országos Temetkezési és Ipartestület elnökségi tagja tartja ezt.

Megnyílt szemek

Gyermekkorom szívszorító emlékei közé tartozik a fehér bottal kopogtató, óvatosan araszoló, örökös sötétségben tapogatózó emberek látványa. Akkoriban vakoknak, ma látássérülteknek nevezzük azokat, akik sötét éjszakában élnek, akiknek hiába tündököl a nap. „Pedig édes a világosság, jó látni szemünkkel a napot”, ahogy a Prédikátor mondja.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks