Lelkiség

Isten hajléka

A hajlék az a hely, ahol a hontalan otthonra lel. Lélekben fejet hajtva, kissé meghajolva, levett sarukkal lép a szent helyre, ahol testének, lelkének nyugalmat talál. Ezt üzeni nekünk szép magyar szavunk, a hajlék, melybe régen alacsony ajtaja okán valóban csak meghajolva, fejet hajtva lehetett belépni.

Szeretetszövetség

A szeretet természete az, hogy adjon, hogy megossza önmagát azzal, akit szeret. A Szentháromság egy Isten tökéletes szeretetben él, amelyben a három isteni személy közötti szeretet adása és befogadása folyamatos és teljes – a szeretet soha nem szakad meg, nem gyengül, nem lesz hiányos vagy töredékes.

Ébredj föl, aki alszol

Életünk hídját két pillér tartja: az egyik az alvás, a másik az ébredés. Jó esetben az első testünk, lelkünk pihenését, feltöltődését, míg a második életünk dolgaiban való aktív részvételünket szolgálja.

Krisztus feltámadt!

A húsvét minden ünnep forrása, mert ha Krisztus nem támadt volna fel, akkor nem lenne mit ünnepelnünk most.

Hol vagy?

Nem egyszer tűnődtem a kérdésen, és biztos, hogy nem voltam egyedül vele, vajon mi lett volna az emberiség sorsa, ha a bűnbeesés után az első emberpár bocsánatot kér Istentől, ahelyett hogy elrejtőzik.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks