Lelkiség

A kincsek kincse

Életünk summája is lehetne a mondás, miszerint embernek lenni annyi, mint kincset keresni. A kincs ez esetben gyűjtőfogalom, mely magában foglalja mindazt, ami születésünktől halálunkig boldogít bennünket. Vannak materiális és spirituális kincsek, melyek birtoklása egyaránt fontos nekünk.

Segítő idő

Minden új esztendő kezdetén ajtónkon kopogtat a félelem és a remény. Félünk a láthatatlan időtől, mely mintegy szorgos ószeres, feneketlen zsákjába gyűjti elmúlt napjainkat, sőt éveinket, s az öregség és az elmúlás rémével fenyeget bennünket.

Életre szóló epifánia

Az igaz keresőket Isten előkészítette és elvezette Betlehembe. Bár a próféták és a hithű zsidók nemzedékről nemzedékre hordozták, továbbadták és várták az isteni ígéretet és a reményt a Messiásról, biztos tudásuk nekik sem volt, hogy pontosan hol is Betlehemben, milyen körülmények között, kitől és mikor jön el a várva várt Megváltó.

Krisztus születik - dicsőítsétek!

Ha a betlehemi jászol környezetét nézzük, bizony van okunk megbotránkozni. Mit keres ott a sok félig pogány, durva és rossz szagú pásztor? Hogy lehetnek Isten Fia születésekor jelen csillagokat vizsgáló, istentelen bölcsek?

Az Úr szolgálóleánya

Szent Bernát megjegyezte egyszer: „Nem könnyű alázatosnak maradni egy rejtett életben, de a tiszteletadás közepette annak maradni, igazán ritka és szép erény”. Nehéz elképzelnünk nagyobb dicséretet, mint Gábriel arkangyal üdvözletét Máriának.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks