Házunk tája

Tavaszi küldöttgyűlés Csornán

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a Csornai Premontrei Apátságban tartotta, április 21–23. között tavaszi küldöttgyűlését, melyen részt vettek a felvidéki, a kárpátaljai, az erdélyi és a délvidéki partnerszervezetek küldöttségei is.

Népénekeink és népdalaink

A Kárpát-medence népénekeinek és népdalainak bemutatására szánta el magát a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. Az első kötet „Kárpát-medencei népénekgyűjtemény” címmel jelent meg 2016-ban. Erről kérdeztük a kiadvány szerkesztőjét, Kocsis Csaba egyházzenészt, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyházzene tanszékének tanárát.

Nagysikerű Gryllus-Lackfi-est Dunakeszin

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége meghívására tartotta meg osztatlan sikert arató, közös műsorát Lackfi János író, költő és Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapítója március 18-án a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium aulájában.

Az értelmiség szerepe az egyházban

A KÉSZ gyöngyösi csoportja a kommunista diktatúra áldozatairól emlékezett meg lelki vezetőjük, Juhász Ferenc kanonok-plébános vezetésével, és megkoszorúzta Bozsik Pál atya emléktábláját a Szent Bertalan-templom falán.

Elismerés a KÉSZ kerekasztalok szervezőjének

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vette át Dr. Lanczendorfer Erzsébet, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezetének tiszteletbeli elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából.

Támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks