Házunk tája

Védők és építők

Védők és építők – Magyarok a keresztény Európában címmel tartotta XI. kongresszusát a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szeptember 16-án a Parlament Felsőházi termében. A tanácskozáson felszólalt Erdő Péter bíboros, Orbán Viktor miniszterelnök, Steinbach József református és Fabiny Tamás evangélikus püspök.

A KÉSZ elnöke a Ferenc pápa elleni sajtótámadásról

Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke és Dobszay Benedek ferences tartományfőnök a Magyar Katolikus Rádióban nyilatkozott Bayer Zsoltnak a pápát igaztalanul bántó megszólalásról.

Búcsú Jókai Annától

Pünkösdhétfőn, 2017. június 5-én, életének 85. évében elhunyt Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író, a Nemzet Művésze. Nevének első szótagja méltán jelzi alapvető művészi és emberi szándékát, hiszen Istent hívő alkotóként műveiben éppen úgy, mint köz- és magánéletében szinte kivétel nélkül mindig az emberi jóságot képviselte.

Tavaszi küldöttgyűlés Csornán

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a Csornai Premontrei Apátságban tartotta, április 21–23. között tavaszi küldöttgyűlését, melyen részt vettek a felvidéki, a kárpátaljai, az erdélyi és a délvidéki partnerszervezetek küldöttségei is.

Népénekeink és népdalaink

A Kárpát-medence népénekeinek és népdalainak bemutatására szánta el magát a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. Az első kötet „Kárpát-medencei népénekgyűjtemény” címmel jelent meg 2016-ban. Erről kérdeztük a kiadvány szerkesztőjét, Kocsis Csaba egyházzenészt, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyházzene tanszékének tanárát.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks