Szemle

Cetnézőben...

Ifj. Lőrincz Ferenc a Természet és tudomány (egyedi) kategóriában A Cet és az Emberekcímű képét 1. díjjal jutalmazta a zsűri, így már négyre nőtt első díjainak száma, amelyet a Magyar Sajtófotó Pályázaton zsebelt be víz alatti felvételeivel.

Már nem csak online szép a szép...

Értelmet és érzelmet egyaránt megmozgató tárlattal nyílt újra a közelmúltban a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériája. Az épület ugyanis több mint egy éven át felújítás miatt zárva volt, ám az első emeleti aula most ismét rangos kollekcióval fogadja a látogatókat.

A Biblia huszonkét figyelemre méltó nőalakja

Csatlakozva a Bibliai nők című kötet három szerzőjéhez, vegyük szemügyre az örökérvényű Könyvben szereplő gyengébb nemet.

Perlekedő zsoltár

Vannak írók, akik távol maradnak a fórumoktól, nem járják kézirataikkal a szerkesztőségeket, könyvkiadókat. Élnek otthonuk csendjében, jegyezve naponta mikro- és makrovilágukról fontosnak vélt gondolataikat. Ilyen volt Antal József költő, római katolikus lelkipásztor, népénekkutató, karnagy és zeneszerző.

Pilátus - a nem jól szeretés drámája

Szabó Magda legkeserűbb, legsötétebb regényeként is emlegetett Pilátus főhőse Szőcs Anna, aki egy sok évtizedes, nagy egységben megélt házasság után megözvegyül. Szinte fel sem ocsúdik szeretett férje halálából, rögtön a temetés után tényként közli vele lánya, Iza, hogy már el is adta a szülői házat, hogy magához költöztesse Budapestre.

Támogatóink

 

 

NEK2020

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks