JEL újság

Jánoshida temploma
Szöllősi Mátyás • 2024.06.04

Jánoshida temploma

Jánoshida templomát barokk falusi építményként tartották számon az 1970-es évekig . Műemléki kutatást és feltárást végeztek 1971–1973 között, melynek eredményeként kiderült, hogy a templom az Alföld legjelentősebb Árpád-kori műemléke.
Apostollá válni a Lélek útján
Sári Judit • 2024.05.23

Apostollá válni a Lélek útján

Pünkösd alkalmából újabb epizódokkal jelentkezik a KÉSZ Hitből pajzsot-videósorozata. Ezúttal Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel beszélgettünk.
Ha a Szentlélek nincs bennünk...
Makláry Ákos • 2024.05.19

Ha a Szentlélek nincs bennünk...

Hitből pajzsot sorozatunk újabb epizódjaként Szilvay Gergely újságíróval, a Mandiner főmunkatársával beszélgettünk pünkösd közeledtével hitről, hivatásról és a Szentlélek jelenlétéről.
A Lélek útján
Sári Judit • 2024.05.16

A Lélek útján

Gájer László fiatalkori istenélményéről vall, amely komoly lendületet adott a hitének. A Hitből pajzsot sorozat videójából megtudhatjuk, miért érdemes időt és energiát fordítani az imádságra.
Itt vagyunk otthon

Itt vagyunk otthon

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége alapításának 35. évfordulójára új sorozat indul útjára lapunk hasábjain. A helyi csoportok mutatják be templomukat, ahol „otthon vannak”. Elsőként a tiszafürediek kalauzolják olvasóinkat a Szűz Mária mennybevétele templomban.
Szeretünk beszélgetni
Rochlitz Ber­na­dett • 2024.03.31

Szeretünk beszélgetni

Jelen Idő címmel útnak indul a KÉSZ podcast-sorozata. Első alkalommal Makláry Ákos görögkatolikus parókussal, a szövetség elnökével beszélget Szerdahelyi Csongor.
Elismerés készeseknek
A Szerk. • 2024.03.14

Elismerés készeseknek

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének több tagja is állami elismerésben részesült nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából.
Készes imalánc a békéért
Sári Judit • 2024.03.06

Készes imalánc a békéért

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Gyümölcsoltó Boldogasszony napjára, április 8-ra imaláncot hirdet a békéért.
1%
a KÉSZ elnöksége • 2024.02.23

1%

Támogassa személyi jövedelemadója egy százalékával Magyarország legnagyobb keresztény civil szervezetét!
Szülöttem föld (2)
Lőrincz Sándor • 2024.02.07

Szülöttem föld (2)

Ismét a „széptájú” Somogyban járunk – felfedve ismert helyszíneket és kevéssé ismert vidékeket, ahol jó megpihenni.
Szülöttem föld
Lőrincz Sándor • 2024.02.04

Szülöttem föld

A Drávától a Balatonig elterülő, zöld rengetegbe zárt vidék nekünk, tősgyökeres somogyiaknak mindennél kedvesebb. Az idelátogatókat is rabul ejti, rövidebb-hosszabb időre, olykor egy egész életre itt marasztalja, ám ha az embert máshova veti a sors, akkor is megmarad e különös, megmagyarázhatatlan vonzalom.
Meghosszabbítva
A Szerk. • 2024.01.25

Meghosszabbítva

Meghosszabbította Hűséggel és tettreKÉSZen című fotópályázata határidejét a lapunkat kiadó Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, mely fennállásának 35. évfordulójára készül.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!