JEL újság

Díjazottaink
A Szerk. • 2023.11.13

Díjazottaink

Dr. Hajdu Edit és Jakab Eleonóra a KÉSz elismeréseinek idei díjazottjai. Az elismeréseket a szervezet küldöttgyűlésén adták át november 11-én.
Mindszenty-emlékérem Osztie Zoltánnak
A Szerk. • 2023.11.03

Mindszenty-emlékérem Osztie Zoltánnak

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége korábbi elnökét, Osztie Zoltánt Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki november 3-án.
Ima a hazáért és a békéért
Sári Judit • 2023.10.11

Ima a hazáért és a békéért

Kárpát-medencei engesztelő zarándoklatot szervezett a hazáért és a békéért a KÉSZ Makláry Ákos elnök vezetésével Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan, október 7-én Bodajkra, a Segítő Szűz Mária-kegyhelyre.
Hűséggel és tettreKÉSZen
A Szerk. • 2023.10.06

Hűséggel és tettreKÉSZen

A lapunkat kiadó Keresztény Értelmiségiek Szövetsége fennállásának 35. évfordulójára készülve fotópályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy a fényképek segítségével bemutassák a KÉSZ változatos és színes evangelizációs tevékenységét a nagyközönség számára.
KÉSZ-es kitüntetettjeink
A Szerk. • 2023.08.18

KÉSZ-es kitüntetettjeink

Szent István-ünnepéhez kapcsolódóan állami elismerést vehetett át a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének több tagja.
Con Spirito tangó
Fülöp Zsuzsanna • 2023.05.28

Con Spirito tangó

Ferenc pápa magyarországi látogatásának emlékével is összekapcsolódott az idei Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, ahol kortársunk, Martin Palmeri argentin zeneszerző műve, a Buenos Airesnek dedikált Misa Tango is elhangzott.
Itt járt Ferenc pápa
• 2023.05.03

Itt járt Ferenc pápa

A KÉSZ tagjai írták meg benyomásaikat, gondolataikat Ferenc pápa magyarországi látogatásával kapcsolatban.
Támogassa a KÉSZ munkáját!
a KÉSZ elnöksége • 2023.03.16

Támogassa a KÉSZ munkáját!

Támogassa személyi jövedelemadója egy százalékával Magyarország legnagyobb keresztény civil szervezetét!
KÉSZ-imalánc a békéért
A Szerk. • 2023.03.08

KÉSZ-imalánc a békéért

A KÉSZ Gyümölcsoltó Boldogasszony napján idén is imaláncot szervez a megtérésért és a békéért.
Erős házasság, szilárd család, növekvő nemzet
a KÉSZ elnöksége • 2023.02.15

Erős házasság, szilárd család, növekvő nemzet

A KÉSZ elnöksége is csatlakozik a Házasság hete kezdeményezéshez, melyet a keresztény egyházak és civil szervezetek idén 16. alkalommal szerveznek meg a Magyarországon, hogy Szent Bálint-nap környékén a házasság és a család fontosságára irányítsák a figyelmet.
A Jel új ruhája
Rochlitz Ber­na­dett • 2023.02.02

A Jel új ruhája

Nyolc évvel a jelujsag.hu elindulását követően lapunk új külsővel jelentkezik. Oldalunkon megtalálják az elmúlt tizenkét év teljes tartalmát, több mint 1300 cikket csaknem 250 szerző tollából.
Átadták a KÉSZ elismeréseit
A Szerk. • 2022.11.17

Átadták a KÉSZ elismeréseit

Majnek Antal nyugalmazott munkácsi püspöknek ítélte a Szent Adalbert-díjat a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöksége, a Csanád Béla-díjat Csillag Gusztáv, a kaposvári és Fejéregyházy Sándor, a budaörsi csoport egykori elnöke vehette át a szervezet közgyűlésén, november 12-én Budapesten, a Párbeszéd Házában.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A taxis meg az öregasszony

Későre járt. A naphosszi száguldozás után ugyancsak fáradt volt. Arra gondolt, hazamegy. Ám mielőtt elindult volna, a központból megcsörrent a szolgálati telefon.

Sztárpapok

Szociológusok szerint a „sztársztorik” túlmutatnak a filmeken és azt tükrözik, hogy a nemiség, a fiatalság, a politika és a divat miképpen formálják mindennapi kultúránkat. Ma már nemcsak filmsztárokról beszélünk, hanem sztárépítészekről, sőt sztárséfekről is. Alberoni találóan állapította meg, hogy a sztárok ugyan nem tartoznak az uralkodó elithez, de hatalmuk van felettünk fellépésük ereje által.

Szent „fertőzöttségben”

Üde színfoltja volt az őszelőnek, amikor K. Várnagy Márta kaposfüredi magángalériájában megnyílt Kling József szobrászművész Főhajtás a mesterek előtt című kiállítása. Mintegy két tucat kisplasztika állít emléket a művészelődöknek, akik szellemiségükkel örökre fogó tintaként írták be magukat a világ művészettörténetébe.
2016–2023 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!