JEL újság

Színésznek lenni lelki wellness
Lőrincz Sándor • 2024.05.28

Színésznek lenni lelki wellness

Bencze Ilona Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész naponta hálát ad életéért, s minden, színpadon töltött estét örömként él meg. Őrzi önazonosságát, s azt vallja: művésznek lenni hivatás.
Hajtsunk együtt fejet a misztérium előtt
Rochlitz Ber­na­dett • 2024.05.12

Hajtsunk együtt fejet a misztérium előtt

Martos Levente Balázs püspök alapítója és elnöke volt öt éven át a KÉSZ szombathelyi szervezetének. A KÉSZ-ben és papi működésében is fontosnak tartja a párbeszédet, vagyis hogy elsősorban azt keressük, ami a másképpen gondolkodókkal összeköt minket.
Szeretetet adni és kapni
Balázs Zsuzsa • 2024.05.06

Szeretetet adni és kapni

Színes, feltűnő egyéniség. Stílus és elegancia jellemzi. Első látásra egy olasz divatmodellhez hasonlít, aki a „dolce vita” életérzést képviseli. Egy zalaegerszegi szerény ember, akinek az életszemléletébe beletartozik a „édes élet” ugyanúgy, mint az önzetlenség és a segítőkészség.
A szeretet művésze
Rochlitz Ber­na­dett • 2024.04.15

A szeretet művésze

Józsa Judit világhírű, korondi születésű kerámiaszobrász, művészettörténész alkotásai örömről, bánatról, szépségről, szeretetről, emberségről szólnak. A Jelen Idő podcast adásában beszélgetőtársa Balázs Zsuzsa.
A Szűzanya hegedűse
Lőrincz Sándor • 2024.04.04

A Szűzanya hegedűse

Melinda Dumitrescu Medugorje zenei védjegye. Az erdélyi származású hegedűművész, akit magam is sokszor hallottam élőben játszani Medugorjében, induló karrierjét adta fel, hogy Máriát s az Urat szolgálja a világ gyóntatószékének tartott kegyhelyen, a béke oázisában.
A Tanár bá
Balázs Zsuzsa • 2024.03.22

A Tanár bá

Huszonöt éves. Tele van kreativitással, ötletekkel, segítő szándékkal. Szenvedélye a tanítás. Nemcsak a tantermet, de az online teret is inspirálóan használja az oktatásra. Beszélgetőtársam Hegyi Kevin, a Tanár Bá Oktatási Stúdió szakmai vezetője.
Isten országának építése nem életkorfüggő
Lőrincz Sándor • 2024.03.16

Isten országának építése nem életkorfüggő

A tizenkét éves Szigeti András kapta a kaposvári Szent Margit–Szent József Plébánia Arany Rózsafüzér díját, amit Varga László megyéspüspök adott át a Nagyboldogasszony Iskolaközpont hatodik osztályos diákjának.
Az élet csodálója
Balázs Zsuzsa • 2024.02.18

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.
A világ egy hatalmas játszótér
Balázs Zsuzsa • 2024.01.21

A világ egy hatalmas játszótér

Bátor, nyitott, „vagány kalandor”. Nagy a lelke, belefér az egész világ. Írásai, festményei „kislányosan” őszinték, kíváncsiak és mesélők. Ez adja különleges varázsát egyéniségének. Molnár Regina bloggerrel és festőművésszel beszélgettünk.
Ünnep, maszk nélkül
Lőrincz Sándor • 2023.12.29

Ünnep, maszk nélkül

Énekes és prózai szerepek sora a háta mögött, de nemcsak a színpad jelent neki önfeledt örömöt, hanem a zene is – akár komponistaként, akár előadóként, egy szál gitárral a kezében. Koltai-Nagy Balázzsal, a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Latabár- és Junior Prima-díjas művészével beszélgettünk.
Szeretet-illatú legyen mindenki karácsonya
Balázs Zsuzsa • 2023.12.19

Szeretet-illatú legyen mindenki karácsonya

A boldogság fogalma mindenkinél mást jelent, és mindig relatív - vallja Gőgh Edit neurológus, pszichiáter főorvos. - Első lépés, hogy önmagunkkal legyünk békében, családunkkal legyünk rendben és Istennel legyünk békében.
A királylány könnyei
Varga Gabriella • 2023.12.16

A királylány könnyei

Önfeláldozás és engesztelés, álnokság és őszinteség, árulás és hűség, könny és ima, szeretet és megbocsátás, számvetés és megtérés… s az emberi érzelem és magatartás még megannyi árnyalata színezi Zsuffa Tünde nyolcadik, Az Ég tartja a Hazát című regényét. Az írónővel beszélgettünk - nem csak Az Ég tartja-trilógia harmadik kötetéről.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!